Au fost găsite 47 de cadavre, după ce un predicator din Kenya le-a spus adepților să se înfometeze pentru a-l întâlni pe Iisus

Poliția din Kenya a exhumat 47 de cadavre în apropierea orașului Malindi, după ce un predicator le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru a-l întâlni pe Iisus.

24 apr. 2023, 10:08
Au fost găsite 47 de cadavre, după ce un predicator din Kenya le-a spus adepților să se înfometeze pentru a-l întâlni pe Iisus
47 de cadavre găsite în Kenya

47 de cadavre au fost exhumate, în apropierea orașului Malindi, de către poliția kenyană, în cazul predicatorului care le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru că așa îl vor întâlni pe Iisus. Printre persoanele decedate se află și copii.

Mormintele, care aveau o adâncime destul de mică, au fost descoperite într-o pădure, Shakahola, unde 15 membrii ai Bisericii Internaționale a Veștilor Bune au fost salavați cu o săptămână în urmă.

Liderul Bisericii, Paul Makenzie Nthenge, se află acum în arest și își așteaptă înfățișarea în instanță. Televiziunea de stat din Kenya îl descrie pe acesta ca fiind „liderul unui cult” și a relatat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte și 47 de cadavre.

Citește și: Situaţie fără precedent la pompe funebre! O antreprenoare vindea cadavrele pentru organe, iar rudelor le înmâna urne cu cenuşă falsă

Unul dintre morminte ar conține cadavrele a cinci membri ai aceleași familii – trei copii și părinții lor. Victor Kaudo, de la Centrul de Justiție Socială din Malindi, a declarat: „Când suntem în această pădure şi ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare şi înaltă, ştim că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane”.

Exhumările continuă, anhetatorii câutând și alte cadavre.

Predicatorul Nthenge neagă acuzațiile, și susține că nu ar fi comis vreo infracțiune, spunând că și-a închis biserica în 2019, dar eliberarea pe cauțiune i-a fost refuzată. Acesta le-ar fi spus adepților să se înfometeze petnru a-l întâlni pe Iisus.

Potrivit unui cotidian kenyan, patologii vor lua probe ADN și vor efectua teste pentru a determina dacă victimiele au murit din cauza foamei.

Citește și: Momentul în care angajaţii unei case funerare chemaţi să preia trupul unui bărbat pus într-un sac de cadavre constată că este viu. Anchetă la Shanghai

Predicatorul a fost arestat pe 15 apriie, după ce poliția a descoperit cadavrele a patru perdoane suspectate că s-au înfometat până la deces.

Ministrul de interne, Kithure Kindiki, a declarat că pădurea în care cele 47 de cadavre au fost descoperite, care se întinde pe mai mult de 300 de hectare, a fost izolată și declarată loc al crimei.

Paul Makenzie Nthenge a numit trei sate, Nazaret, Betleem și Ideea, și i-ar fi botezat pe adepți în iazuri, după care le-a spus să postească pentru a-l întâlni pe Iiisus.

Kenya, o țară religioasă, a mai fost și în trecut scena unor astfel de cazuri de oameni atrași în biserici sau culte periculoase și nereglementate, potrivit BBC.