Situaţie fără precedent la pompe funebre! O antreprenoare vindea cadavrele pentru organe, iar rudelor le înmâna urne cu cenuşă falsă

Situaţie fără precedent la o firmă de pompe funebre din statul american Colorado. O antreprenoare este cercetată după ce a vândut cadavrele persoanelor decedate pentru organe, iar familiilor le-a dat urne cu cenuşă falsă.

08 iul. 2022, 14:03
Situaţie fără precedent la pompe funebre! O antreprenoare vindea cadavrele pentru organe, iar rudelor le înmâna urne cu cenuşă falsă

Megan Hess (45 de ani) le-ar fi înmânat rudelor celor decedaţi inclusiv resturi amestecate cu beton. Iniţial, femeia a respinsa acuzaţiile care i-au fost aduse, dar apoi a recunoscut și a pledat vinovat în faţa instanţei.

Anchetatorii au constatat că Hess a falsificat zeci de formulare de consimțământ al donatorului de organe și cadavre la firma ei de pompe funebre „Sunset Mesa” din orașul Montrose, Colorado. Ulterior, a vândut bucăți de trupuri și organe, dar şi capete, brațe, coloane vertebrale și picioare ale decedaților, în scop de cercetare medicală. Potrivit anchetatorilor, femeia le extrăgea decedaţilor inclusiv dinții de aur pentru a vinde metalul prețios, potrivit Daily Star

Situaţie fără precedent la pompe funebre! Cadavre vândute pentru organe

Ea este acuzată de mai multe asemenea fapte comise între anii 2010-2018, alături de mama ei. Cu banii obţinuţi, femeile ar fi plecat într-o excursie la Disney World.

Citeste si O angajată la morgă dezvăluie ororile pe care le vede zilnic la job: „Uneori rămân gaze în organism, iar mușchii au niște spasme”

Planul a fost foarte bine gândit, aşa că familiilor nevoiaşe nu le percepea nicio taxă pentru incinerare, pentru ca apoi să dispună de cadavre şi să facă profit de pe urma lor. Dacă familia era una înstărită, Hess percepea 1.000 de dolari pentru o incinerare.

Mama și fiica sunt, de asemenea, acuzate că au transportat cadavrele persoanelor testate pozitiv și decedate din cauza unor afecțiuni precum hepatita B și C ori HIV, fără să specifice pericolul de infectare, contrar prevederilor legale.

Megan Hess riscă să stea în spatele gratiilor aproximativ 15 ani.

Citeste si O tânără care a așteptat peste un an o programare la medicul de familie a murit de cancer la câteva săptămâni de la diagnosticare