Au început luptele în Ucraina, parlamentarii s-au baricadat în clădire VIDEO

Proteste violente în Ucraina, în timp ce armata rusă se află la graniţele ţării, pregătită să intervină în forţă.

25 ian. 2022, 19:01
Au început luptele în Ucraina, parlamentarii s-au baricadat în clădire VIDEO

Protest violent în Ucraina! Sub zidurile Parlamentului a avut loc astăzi un miting al antreprenorilor, care nu au ezitat să se lupte cu poliția, informează Ukraina24/7.

Sursa citată menționează că au existat și apeluri în mulțime pentru a lua cu asalt instituția. Oficialii din interior au fost nevoiți să se baricadeze pe interior.  Protestatarii au venit din nou să ceară autorităților anularea sau amânarea introducerii registratorilor operațiunilor de decontare (RPO).

Vladimir Putin, ironii la adresa României: „România s-a pronunţat ferm în favoarea unor noi sancţiuni anti-ruse. Perfecţiunea nu are limite!”
De asemenea, în paralel, în Kiev au fost împușcături în centrul orașului. Incidentul a avut loc în apropierea clădirii SBU, conform informațiilor preliminare, reprezentanți ai organizației Steagul Ucrainei au încercat să lipească autocolante pe casa de schimb valutar din zonă.

În același timp, o mașină de colectare s-a deplasat până la casa de schimb valutar, iar gardianul a crezut că sunt jefuiți și împușcați în aer. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Canada retrage familiile personalului diplomatic de la Kiev

Canada anunţă marţi repatrierea familiilor diplomaţilor aflaţi în post la Kiev, din cauza ”desfăşurării militare ruse” la frontiera ruso-ucraineană, după ce Statele Unite şi Regatul Unit au luat măsuri similare, relatează AFP.

”Am luat decizia de a retrage temporar copiii în vârstă de până la 18 ani ai angajaţilor canadieni ai ambasadei şi membrii familiilor acestora”, anunţă Ministerul canadian de Externe.

Guvernul canadian evocă ”desfăşurarea militară rusă actuală şi activităţi destabilizatoare în Ucraina şi în jur”, în justifcarea acestei decizii. Washingtonul a anunţat duminică faptul că-i recheamă pe anumiţi diplomaţi şi familiile acestora, iar Regatul Unit luni.
Europarlamentarul Eugen Tomac: „Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună de război psihologic”
Aceste decizii au fost criticate drept ”premature” şi ”excesive” de către autorităţile ucrainene. Kremlinul a dennţat marţi plasarea în alertă a trupelor americane, pe care oconsideră o nouă ”exacerbare a tesniunlor” de către Washington.

Tensiunile în centrul cărora se află Ucraina au crescut puternic în ultmele săptămâni. Forţele armate ruse au lansat marţi o nouă serie de manevre în apropierea Ucrainei şi în Crimeea anexată, la care iau parte 6.000 de oameni, avioane de vânătoare şi bombardiere.

Liderii occidentali au convenit să răspundă pe o singură voce unui eventual ”atac” în Ucraina al Rusiei şi să impună Moscovei sancţiuni de o duritate fără precedent, a anunţat marţi premierul britanic Boris Johnson.


loading...
Partenerii noștri