Au început primele teste pe pacienţi umani cu vaccinul dezvoltat împotriva COVID-19. Când va fi lansat pe piaţă

Publicat: Marţi, 23 Iunie 2020 17:34 // Actualizat: Marţi, 23 Iunie 2020 17:34 // Sursa: romaniatv.net

Universitatea Oxford a început primele teste clinice cu vaccinul său dezvoltat împotriva noului coronavirus, au anunţat reprezentanţii sponsorului Lemann Foundation. Testele au loc în Brazilia şi vor fi efectuate pe 2.000 de angajaţi sănătoşi din domeniul medical din Sao Paulo şi pe 1.000 de persoane din Rio de Janeiro.

Anvisa, autoritatea de reglementare sanitară din Brazilia, a aprobat studiile clinice pentru acest vaccin potenţial, dezvoltat de Universitatea Oxford şi produs de compania farmaceutică AstraZeneca, în primele zile ale lunii iunie. Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca acest vaccin să fie lansat pe piaţă până la sfârşitul anului 2020. Marţi, autorii unui studiu realizat pe porci au anunţat că două doze cu acest vaccin dezvoltat de Oxford University şi AstraZeneca produc mai mulţi anticorpi decât o doză unică.

Primul vaccin împotriva COVID-19 care a dat rezultate promiţătoare în testele pe oameni. Se trece în faza testării internaţionale

Totodată, cercetătorii de la Institutul Pirbright din Marea Britanie au spus că administrarea celor două doze de vaccin - o doză iniţială urmată de o doză de rapel - determină o reacţie imunitară mai puternică în comparaţie cu administrarea unei singure doze. Cercetarea lor sugerează că o abordare medicală bazată pe două doze ar putea fi mai eficientă în vederea obţinerii unei protecţii împotriva COVID-19, maladia cauzată de noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Compania finanţată de Bill Gates începe testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19

Vaccinul, denumit ChAdOxl nCoV-19, cunoscut şi sub denumirea de "AZD1222", a fost creat iniţial de cercetătorii de la Universitatea Oxford, care colaborează în prezent cu specialiştii de la AstraZeneca pentru etapele de dezvoltare şi de producţie. Date preliminare provenind de la un studiu realizat pe şase maimuţe au arătat că unele dintre primatele care au primit o singură doză de AZD1222 au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus într-un interval de 14 zile, iar toate maimuţele din acest studiu au dezvoltat astfel de anticorpi într-un interval de 28 de zile.

În acest moment, peste 100 de vaccinuri potenţiale împotriva COVID-19 sunt dezvoltate pe plan mondial şi se află în diverse stadii de testare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
covid 19 vaccin vaccin covid 19
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H