Spectaculos: Dorinel Umbrărescu, gata să-și atribuie încă o autostradă în portofoliu (FOTO)

Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept „cel mai serios drumar al României", pregătește o nouă lovitură. Afaceristul din Bacău vrea să-și trimită echipele cu utilajele și pe Autostrada A8, care va brăzda Transilvania și Moldova. 

20 apr. 2023, 10:20
Spectaculos: Dorinel Umbrărescu, gata să-și atribuie încă o autostradă în portofoliu (FOTO)
Dorinel Umbrărescu

În timp ce turează motoarele la maximum pe șantierele de pe Autostrada Moldovei (A7), Dorinel Umbrărescu are în vedere și Autostrada A8 Iași – Mureș. Afaceristul din Bacău a dat ordin: oamenii din UMB s-au înscris la licitație, pentru execuția tronsonului 3 – Leghin – Târgu Neamț.

Alături de companiile lui Umbrărescu, mai mulți constructori din România și Turcia au depus oferte.

„Pentru construcția celor 29,91 de km (cu o valoare estimată de 2,03 miliarde de lei, fără TVA) au depus oferte firme și Asocieri de firme din România și din Turcia.

Contractul finanțat, prin PNRR, prevede 6 luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru cea de execuție”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

Cu cine se duelează Dorinel Umbrărescu pentru construirea Autostrăzii A8

 

Iată care sunt companiile care au depus oferte. Patru oferte sunt din Turcia, iar două din România. Printre comaniile autohtone se numără Danlin, care de-a lungul timpului au depus în repetate rânduri contestații la licitațiile câștigate de Dorinel Umbrărescu. De asemenea, ritmul lent și calitatea discutabilă a lucrărilor din partea celor de la Danlin a ajuns în repetate rânduri drept un subiect de controversă în spațiul public.

  • Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL (România);
  • Asocierea Danlin XXL SRL – Intertranscom Impex SRL (România);
  • Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS (Turcia);
  • Mapa Insaat VE Ticaret Anonim Sirketi (Turcia);
  • Nurol Insaat VE Ticaret AS (Turcia);
  • Tekfen İnşaat VE Tesisat AŞ (Turcia).

Sectorul Târgu Mureș – Târgu Neamț din Autostrada A8 va asigura conexiunea dintre Moldova și Transilvania pe o rută de mare viteză. Această autostradă este al doilea proiect de mare viteză, după Autostrada Sibiu-Pitești, care va traversa Carpații, informează Ziarul de Bacău.

Între timp, Dorinel Umbrărescu continuă lucrările pe A7. George Simion, liderul AUR, a cerut în repetate rânduri ca antreprenorul român să aibă prioritate.

„Lăsați-l pe Umbrărescu să facă toate tronsoanele din A7. Cine contestă ar trebui condamnat penal pentru sabotaj!”, este mesajul postat de George Simion pe Facebook, despre „Regele Asfaltului”.