Au trecut aproape șapte ani de la moartea regretatului artist Aurelian Preda. Ana Maria, fiica sa, a dezvăluit ce va împărți de pomană pentru tatăl său

Pe 27 septembrie se împlinesc șapte ani de când regretatul Aurelian Preda a plecat dintre noi. Fiica sa, Ana Maria, se pregătește acum de parastas.

21 sept. 2023, 18:57
Au trecut aproape șapte ani de la moartea regretatului artist Aurelian Preda. Ana Maria, fiica sa, a dezvăluit ce va împărți de pomană pentru tatăl său
Se împlinesc șapte ani de la moartea lui Aurelian Preda

În urmă cu șapte ani, pe 27 septembrie, Aurelian Preda pleca dintre noi, răpus de o boală cumplită. Și-a dat ultima suflare pe un pat din Viena, o lume întreagă fiind șocată de disapriția prematură a unuia dintre cei mai iubiți artiști. Cu toate astea, timpul a făcut ca memoria regretatului interpret să mai fie uitată de colegii de scenă.

Ana Maria Preda, fiica sa, i-a organizat în fiecare an parastasele tatălui ei la care au participat doar câteva persoane. Nici de această dată, la șapte ani, tânăra nu se așteaptă să vină foarte multă lume.

„Nu știu când a trecut timpul, nu am simțit acești ani, am simțit doar lucrurile mai puțin frumoase. Când era el lângă mine, oamenii erau altfel, se întâmplau mult mai multe lucruri frumoase. Sâmbătă voi organiza pomenirea de șapte ani a tatălui meu, la Mănăstirea Dervent, alături de părintele stareț și toți călugării, îi invit pe toți cei cărora tatăl meu le-a adus ceva bun în viața lor. Sincer, mi-au confirmat foarte puțini oameni.

Nici nu mă aștept să vină mulți artiști, ochii care nu se văd se uită. Cine poate să vină, este așteptat la ora 10:30. Eu sper să iasă așa cum tatăl meu și-ar fi dorit, el spunea tot timpul înaintă să moară că dacă se va întâmpla acest lucru  să nu fim supărați că fericirea lui o va găsi în ceruri”, a declarat fiica lui Aurelian Preda pentru starpopular.ro.

Citește și: Fiica lui Aurelian Preda și mama ei, declarații emoționante, la șase ani de moartea artistului: „Te am pe tine și nu o să fiu singură pe această lume”

Ana Maria  a dat de pomană din hainele artistului și la fel va proceda și la parastasul de șapte ani. Vrea să împartă pentru tatăl ei toate costumele populare tinerilor artiști. În ceea ce privește meniul mesei de pomenire, carnea va lipsi.

„Vor fi alimente și mâncăruri pe bază de pește. Din cauza faptului că la Mănăstirea Dervent nu se mănâncă carne, vor fi bineînțeles alimente și din legurme, fructe. Părintele Efrem se va ocupa, eu cumpăr tot ceea ce este necesar pentru pomană”, a mai spus ea.

Mulți au criticat-o pe fiica lui Aurelian Preda că timp de șapte ani nu i-a făcut tatălui ei un loc de veci mai frumos. Fiind îngropat în curtea mănăstirii, regulile de acolo nu permit unele construcții. Un lucru este cert, Aurelian Preda nu va fi deshumat, așa cum se obișnuiește după șapte ani, în cazul unor persoane decedate.

„Nu este cazul! Tatăl meu și-a ales foarte bine locul în care a vrut să-și doarmă somnul de veci. Și, referitor la speculațiile conform cărora nu m-aș ocupa de mormânt, vorbim de un loc de veci la o mănăstire unde nu se fac diferențe, nu pot să aduc statuete sau sa fac gărdulețe. Se lucrează în continuare la cruceade doi metri sculptată în marmură. A fost alegerea Părintelui Stareț și îi mulțumesc pentru tot ceea ce face”, a mai spus Ana Maria pentru sursa citată.

Citește și: Fiica regretatului Aurelian Preda își scoate la vânzare casa moștenită de la tatăl său. Câți bani cere pe ea

Cu câteva zile în urmă, Ana și-a visat tatăl. Nu s-a întâmplat să îi apară foarte des în vis, dar Ana Maria se refugiază adesea în camera regretatului artist atunci când i se face dor de el.

„Acum două seri l-am visat. Uit cum îl visez, nu-mi spune ceva concret, cert e că îl visez ori zâmbind, ori trist… probabil și în funcție de stările pe care le am eu în viața de zi cu zi. Nu l-am visat foarte des, așa cum mă așteptam… E greu, când intru în casă și nu mai e, nici acum nu m-am obișnuit. Camera lui e la fel, nu am schimbat nimic”, a mai declarat tânăra.

Nicușor Iordan spunea că Aurelian i-a fost precum un frate, însă, după plângerea penală pe care Ana Maria i-a făcut-o pentru fapte extrem de grave, aceasta spune că nu-și dorește să-l vadă la parastasul de șapte ani al tatălui ei.

„N-am cum să invit un om care… nu vreau să comentez despre acest subiect. În primul rând, oamenii nu se invită la parastas, în al doilea rând nu cred că va veni el ca să nu dea ochii cu mine, mai ales că procesul este în curs. Nu cred că-și dorește, eu nici atât! Va veni mama mea, vor fi prezenți nepoții și sora tatălui meu, toți cei care pot ajunge”, a mai declarat Ana Maria.