Au vrut să dea o lecţie de bun simţ şi au reuşit. Doi fraţi de 6 şi 9 ani au strâns toate gunoaiele de pe o stradă din Vatra Dornei

Sătui să vadă doar gunoaie în drumul lor spre școală, doi frați din municipiul Vatra Dornei au avut inițiativa de a ecologiza zona Todirenilor cu forțele proprii. Astfel, Georgian și Andrei Frățiloiu, doi frați de șase, respectiv nouă ani, s-au gândit că ar putea da o lecție de bun simț celor mari și au reușit.

31 mart. 2019, 06:55
Au vrut să dea o lecţie de bun simţ şi au reuşit. Doi fraţi de 6 şi 9 ani au strâns toate gunoaiele de pe o stradă din Vatra Dornei

Sâmbătă, 23 martie 2019, au mers la străbunicul lor, rugându-l să le dea niște saci pentru că vor să facă curat pe stradă, scrie ziarsuceava.ro. Au reușit să strângă în câteva ore patru saci de gunoaie aruncate pe marginea drumului și așa plin de gropi și bălți ce ne duc cu gândul la un cătun din Evul mediu, nicidecum la o stradă dintr-un municipiu ce era pretenția de a se numi Perla Bucovinei.

Citeşte şi Un tânăr italian şi-a ucis prietenul român, în timp ce românul îşi bătea iubita

Este de-a dreptul jenant ca doi copii să își sacrifice o zi de joacă pentru a strânge gunoaiele aruncate de cei mari, dar și o lecție pe care fiecare dintre noi ar trebui să o învățăm de la cei mai mici dintre noi. Dacă ei au ales din propria inițiativă să facă curățenie pe drumul public, noi de ce nu putem alege să păstrăm măcar ceea ce ei au reușit să facă?

Bănuiesc că aș da dovadă de prea multă indolență dacă aș cere să ne aruncăm gunoiul la coș sau să îi rog pe cei plătiți pentru salubrizare să își facă treaba pentru care sunt plătiți, așa că nu fac nimic altceva decât să dau drept exemplu doi copii care nu mai vor gunoi pe strada lor. Cine știe, poate vreodată vor avea și ei o stradă demnă de Perla Bucovinei cu coșuri pe marginea drumului și poate asfalt.