Audi va renunţa în 5 ani să mai vândă maşini pe benzină, motorină sau hibride. Va trece toată producţia pe modele electrice

Audi, divizie a grupului german Volkswagen AG, va renunţa din 2026 la maşinile cu motor pe benzină şi motorină, a anunţat publicaţia Sueddeutsche Zeitung, citând declaraţiile şefului Audi, Markus Duesmann, către reprezentanţii sindicatului şi ai conducerii companiei.

18 iun. 2021, 14:11
Audi va renunţa în 5 ani să mai vândă maşini pe benzină, motorină sau hibride. Va trece toată producţia pe modele electrice

Audi a anunţat, de asemenea, că nu vor mai fi vândute nici modele hibride din 2026, compania urmând să se concentreze pe vehiculele electrice. Grupul nu a oferit informaţii suplimentare pe acest subiect, scrie Sueddeutsche Zeitung.

Firma mamă Volkswagen are ca obiectiv să livreze anul acesta un milion de vehicule electrice. Grupul a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Citeşte şi Semnal de alarmă tras de preşedintele Toyota: Maşinile electrice pot duce industria auto în colaps

În toamna anului trecut s-a consemnat o premieră în Europa, înmatriculările de mașini hibride și electrice depășindu-le pe cele pentru mașini diesel în Europa. Dacă acum un deceniu dieselul avea peste jumătate din piața mașinilor noi, acum a scăzut la un sfert din piață, Și mașinile pur-electrice au crescut, datorită unor modele precum Tesla Model 3, Renault Zoe și Volkswagen ID3.

La hibride plug-in Mercedes Clasa A și Volvo XC40 au avut cele mai mari vânzări, iar la mașini pur-electrice topul este condus de Tesla Model 3, Renault Zoe, Volkswagen ID3, Hyundai Kona și Kia Niro.

Citeşte şi Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice. Când ar începe producţia