Audieri după protestele violente anti-mască in Piaţa Unirii din Bucureşti din martie 2021

Procurorii şi poliţiştii au făcut, miercuri, noi percheziţii în dosarul deschis după violenţele de la protestul anti-restricţii din primăvară din Bucureşti. Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, în judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, dar şi în Capitală. Până acum, 21 de persoane au fost trimise în judecată.

08 dec. 2021, 14:40
Audieri după protestele violente anti-mască in Piaţa Unirii din Bucureşti din martie 2021

Audieri după protestele violente anti-mască in Piaţa Unirii din Bucureşti din martie 2021. Este vorba despre 12 tineri din Bucuresti și județele Giurgiu, Calarasi și Ilfov, cu vârste cuprinse 16 şi 24 de ani, cercetaţi pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat în timpul protestului anti-mască din seara de 29 martie 2021 din Bucureşti.

Citeşte şi: Protest în faţa Parlamentului faţă de introducerea certificatului COVID: „Nu ne testăm, nu ne vaccinăm”. Liderul AUR George Simion, alături de manifestanţi

„La data de 08 decembrie a.c., polițisti ai Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au pus în aplicare 12 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat.

La sediul Serviciului Grupuri Infracționale Violente au fost conduse mai multe persoane cu vârste cuprinse 16 și 24 de ani după punerea în aplicare a mandatelor de aducere în municipiul Bucuresti și în județele Giurgiu, Calarasi și Ilfov.

Activitățile se desfășoară într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii ca urmare a unor proteste”, a transmis Poliţia Capitalei.

Până în acest moment, în acest dosar au fost trimise în judecată 21 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat.
Activitățile s-au efectuat cu sprijinul Brigăzii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Citeşte şi: Bărbat încătuşat de jandarmi la metrou Piaţa Unirii pentru că nu purta mască VIDEO

Vă reamintim că la finalul lunii martie 2021, mii de oameni au ieșit pe străzi în Bucureşti şi marile orașe din țară pentru a protesta, alături de mai mulţi lideri AUR, făţă de decizia autorităţilor de a impune purtarea măştii de protecţie pentru a limita răspândirea COVID-19. Iniţial, oamenii au protestat în Piaţa Victoriei, apoi unii au plecat în marş spre Piaţa Unirii. Aici, unii manifestanţi au devenit violenţi, au aruncat cu pietre și cu sticle în jandarmi. Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

De asemenea, huliganii au vandalizat mai multe stații de autobuz, dar şi vitrine ale magazinelor de la Unirii.