Audieri maraton în cazul Caracal. Mama Luizei, din nou în faţa poliţiştilor: „Ne-au arătat un lănţişor, un cercel. Nu-i aparţin fetei”

Noi audieri în cazul fetelor dispărute de la Caracal au loc luni. Familia Luizei Melencu, dar și colegele fetei şi iubitul ei au fost chemaţi din nou la audieri la sediul IPJ Dolj. 

09 dec. 2019, 06:19

Mama Luizei a rămas, în continuare fără răspunsuri, și după audierile de la Craiova. Procurorii au pus întrebări despre obiceiurile pe care le avea fata, dacă obișnuia să împrumute bijuterii de la prietene, și vor să afle cui aparțin cercelul și lănțișorul găsite la Gheorghe Dincă. Clar nu aparțin Luizei, spune mama acesteia, care le-a văzut.

„Ne-au arătat un lănţişor, un cercel. Eu le-am spus că nu aparţin Luizei. Ne-au pus niste intrebări, dacă împrumuta de la colegi. Am spus că nu. Nu ne-au spus unde l-au găsit. Cercelul nu era al Luizei, ea nu purta, era un cercel de modă veche. Era un lănţişor finuţ, din aur, care avea ceva o buclă, o iniţială. Luiza avea cu trei inimioare. Iar cercelul nu era al ei, cercelul era de modă veche”, a declarat mama Luizei după audierea la Poliţia din Craiova. 

Citeşte şi: Audiere cu scandal în cazul Caracal. Anchetatorii enervaţi când martorii şi-au arătat indignarea faţă de Gheorghe Dincă

„Acel lănţişor care ni s-a arătat era bine păstrat, nu era un lănţişor chinuit de flacără. Arăta bine. A fost gasit in casa. S-au mai luat declaraţii şi de la prietenul Luizei care a spus ce relatie a avut cu ea ea si cum s-au petrecut ultimele zile de 8 martie, 1 marti , dar nimic ceva mai interesant”, a declarat avocatul Carmen Obârşanu. 

Citeşte şi: Iubitul Luizei, primele declaraţii după audieri: M-au pus să recunosc un pandativ, un lănţişor cu 28 de pietricele negre

UPDATE: „Până în data de 25 iulie când Alexandra a fost răpită noi nu am ştiut nimic, nu a venit nimeni cu o dovadă, să ne spună ce s-a întâmplat cu Luiza. Abia atunci şi-au adus aminte că Luiza există, că Luiza a fost răpită. Noi suntem ferm convinşi că Luiza a fost traficată. Ne aşteptăm la tot felul de anomalii, de întrebări care nu au legătură. Mie trebuie să-mi spună ce s-a întâmplat cu Luiza. În rest, e treaba dumnealor.  Începând cu data de 14 aprilie (ziua dispariţiei Luizei) până pe 25 iulie (ziua în care a fost reţinut Gheorghe Dincă n.red.). Nu vom accepta niciun fel de compromis, a declarat bunicul Luizei înainte de audieri. 

 

Cât putem luptam, aceste fete nu sunt moarte, sunt traficate”, a spus mama Luizei.

Citeşte şi: Iubitul Luizei, audiat pentru prima dată la IPJ Dolj: „Cred că este în viaţă. A fost scoasă din ţară”

UPDATE: „Cred ca e a zecea oara pentru familia Melencu. Mai sunt niste aspecte care nu sunt cunoscute de anchetatori si as dori mult sa le spuna familia Melencu. Cu privire la parfum, stiti pozitia pe care o am. Acea idee era o prostie a unui asa-zis profiler. Am facut o incercare si Dinca nu a recationat la niciun parfum de calitate. Cu privire la intrebarile pe care le va pune anchetatorul, voi obiecta daca vor fi intrebari care nu au relevanta si voi insista sa se puna intrebari pertinente. Din ce am studiat eu din cele 21 de volume ale dosarului am constata ca fiecare persoana este lasata sa spuna ce vrea si intrebarile sunt la suprafata”, a declarat Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu.

Familia Melencu va fi prezentă luni la DIICOT Craiova, alături de colegele și prietenul Luizei. Monica Melencu, mama fetei dispărute în luna aprilie, a declarat la România TV că vrea să discute despre martori. Totodată, avocatul Tonel Pop spune că datele din dosar sunt schimbate mereu de procurori. Audierile de luni sunt programate la ora 10.

În primul rând, nu vreau dovezi de moarte! Aceste fete sunt traficate! O să vedem după ziua de luni ce se întâmplă şi vedem ce măsuri luăm! Chiar vreau să discut cu ambii avocaţi de martori, chiar vreau. Chiar nu sunt mulţumită de audieri, nu s-au luat în considerare persoanele pe care le-am zis„, a spus mama Luizei Melencu.

Citeşte şi Familia Luizei a mers la mănăstire. Imagini emoţionante cu bunicul şi mama, rugându-se la icoana făcătoare de minuni VIDEO

Avocatul Tonel Pop este sceptic cu privire la aceste audieri: „Nu ştiu ce au dânşii acolo, ascund tot ce au facut în ultimele luni, ne dau volume făcute special pentru noi, schimbă datele. Volumul 21 e mereu altul, numai procurorii ştiu ce e acolo, îmi dau seama că au aruncat cu totul la gunoi„, a declarat avocatul.

Pe de altă parte, şi Gheorghe Dinca va fi adus din arest in fata procurorilor DIICOT pentru a fi din nou întrebat, printre altele, ce a făcut cu Luiza. Între timp, anchetatorii se pregatesc să trimita dosarul în judecată.