AUDIO: Scene incredibile la Curtea de Apel din București. O celebră judecătoare a făcut o criză de isterie

Un celebru judecător din București a făcut o criză de nervi în ședință, la Curtea de Apel, care i-a lăsat perplecși pe toți cei prezenți. 

17 nov. 2022, 14:54
AUDIO: Scene incredibile la Curtea de Apel din București. O celebră judecătoare a făcut o criză de isterie

Ieșirea șocantă a judecătoarei Alina Nadia Guluțanu a avut loc miercuri, 16 noiembrie, iar în aceeași zi a fost publicată de Lumea Justiției.

Totul s-a întâmplat la ședința de judecată de la Secția I penală a CAB. Judecătoarea a sărit la scandal, peste avocați și a țipat la ceilalți oameni din sală.

„Veți avea posibilitatea să puneți ce întrebări doriți dumneavoastră”, le-a transmis judecătoarea avocaților.

Mai apoi, a izbucnit.

„Liniște în sală! Suspendăm ședința o jumătate de oră!”, a zbierat magistratul.

ASCULTĂ AICI!

Un martor a realizat înregistrarea, uimit de modul agresiv în care decurgea ședința de judecată. Potrivit surselor, judecătoarea a ridicat tonul în repetate rânduri.

 

Trecutul zbuciumat al judecătoarei Alina Guluțanu

 

Judecătoarea Alina Nadia Guluțanu pare să aibă un istoric zbuciumat. În septembrie 2022, Inspecția Judiciară a demarat cercetarea disciplinară a sa, pentru exercitarea funcției cu rea credință, „în operațiunea de condamnare a dr. Lucian Duță, căruia i-au făcut proce de intenție, cum că ar fi fost pe blat cu procurorii Teodor Niță și Gigi Valentin Ștefan, de la PCA Constanța”, scrie InPolitics.

„Miroase a excludere”, scria Luju.ro.

În aceeași anchetă este implicată și Daniela Panioglu, acuzată, de asemenea, pentru două abateri disciplinare:

– utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărarilor judecătorești sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raționamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiției sau demnitatea funcției de magistrat” (abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. s din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor);

– exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Sancțiunea disciplinară nu înlătură răspunderea penală (abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor).

Fostul șef al CNAS, Lucian Duță, a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Judecătoarea Guluțanu are în lucru dosarul privind confiscarea de la magnatul Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa, pe care sunt construite IKEA, Mall Băneasa și Ambasada SUA. Puiu Popoviciu este condamnat la 7 ani de detenție, dar a fugit la Londra și se află în proceduri de extrădare. În plus, judecătoarea Nadia Guluțanu judecă și dosarul CNAS privind fraudele de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, scrie G4Media.