Augustin Lazăr, despre OUG privind codurile penale: Este o OFENSĂ adusă autorităţii judecătoreşti. Trebuie atacată la CCR

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat că ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală sunt ofensatoare pentru autoritatea judecătorească şi că este nevoie ca ordonanţa să fie atacată la Curtea Constituţională.

RomaniaTV.net
31 ian. 2017, 22:57
Augustin Lazăr, despre OUG privind codurile penale: Este o OFENSĂ adusă autorităţii judecătoreşti. Trebuie atacată la CCR

„Ca membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, vă pot spune ca ordonanţa de urgenţă este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti, fiind discreţionară, vădit neconstituţională şi trebuie atacată urgent la Curtea Constituţională. Despre consecinţele ei grave am avertizat în comunicatul de ieri al Ministerului Public”, a declarat Augustin Lazăr într-un punct de vedere remis News.ro.

Citeşte şi Parchetul General susţine că ordonanţa care modifică legile penale depăşeşte limitele Constituţiei

Guvernul a adoptat, marţi seară, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale. De asemenea, a fost adoptat şi un proiect de lege privind graţierea unor fapte.