Augustin Lazăr: Activitatea DNA-ului se desfăşoară acum în nişte condiţii mai puţin prietenoase

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, luni seară, că activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se desfăşoară ”în nişte condiţii mai puţin prietenoase”, fiind asaltaţI de probleme din exterior. Lazăr vorbeşte despre ”vulnerabilităţi” şi oboseală şi a precizat că a cerut ca procurorii care au astfel de vulnerabilităţi să părăsească instituţia.

RomaniaTV.net
21 ian. 2019, 20:07
Augustin Lazăr: Activitatea DNA-ului se desfăşoară acum în nişte condiţii mai puţin prietenoase

”Activitatea DNA-ului se desfăşoară acum în nişte condiţii, să le numesc, mai puţin prietenoase decât anterior, un context în care activitatea Ministerului pPublic în ansamblu este asaltată de multe probleme din exterior. Sunt prezentate şi vulnerabilităţi ale noastre, cum sunt acele înregistrari, care au apărut. S-au înregistrat unii pe alţii, urmează a se verifica”, a declarat Augustin Lazăr, luni seară la Digi 24.

Acesta a explicat că DNA trece printr-un proces de reorganizare. Unii procurori au plecat din proprie iniţiativă, alţii au fost revicaţi.

”Unii colegi au fost revocaţi pentru anumite conduite care nu par a fi în regulă. Este posibil că şi alte persoane vor părăsi DNA. Nu-i dăm afară, revin la unităţile de la care au plecat. (…) Colegii care au valabilitate să facă demersurile necesare pentru a părăsi DNA. Nu are nevoie Direcţia Naţională Anticorupţie şi nici DIICOT de sute de procurori, de un număr redus, dar mai sigur, oameni care să fie schimbaţi după ce şi-au terminat mandatul”, a mai spus Lazăr.

Citeşte şi:  Lazăr, despre transformarea Secţiei pentru investigarea magistraţilor în direcţie de sine stătătoare: Este neconstituţională