Augustin Lazăr, despre protocolul din 2009: Nu ai cum să ascunzi semnătura, când tu ai pe prima pagină a protocolului această semnătură

Publicat: Joi, 17 Ianuarie 2019 11:48 // Actualizat: Joi, 17 Ianuarie 2019 11:48 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general Augustin Lazăr spune că semnăturile de pe protocolul de cooperare din 2009 nu puteau fi ascunse, întrucât pe prima pagină a documentului sunt trecute numele instituţiilor şi ale şefilor acestora care semnează respectivul act. 

Augustin Lazăr a fost întrebat, joi, dacă s-a încercat vreodată ascunderea semnăturilor de pe protocolul de cooperare Parchetul General - SRI din 2009.

"Dacă vă veţi uita domniile voastre la prima pagină a protocolului, veţi vedea că sunt trecute instituţiile şi şefii instituţiilor care semnează protocolul respectiv. Nu ai cum să ascunzi semnătura când tu ai pe prima pagină a protocolului această semnătură", a afirmat Augustin Lazăr, potrivit News.ro.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că a cerut, în 19 martie, procurorului general să trimită protocolul în forma secretizată, ceea ce s-a şi întâmplat a doua zi, însă nu a deschis imediat plicul sigilat cu documentul. Ulterior, a constatat că lipseau ultimele două pagini.

"Când l-am deschis a doua zi, ce constat? Că ultimele două pagini lipseau. Nu ştiam cine l-a semnat, întocmit. Procurorul general cred că poate confirma, i-am dat telefon: l-am deschis, dar nu are ultimele două pagini. Că o fi, că o păţi, că le căutăm. A doua zi îmi spune: le-am găsit, secretarea care le-a xeroxat ultimele două pagini s-au lipit şi, din greşeală, s-au dus la CSM. Spuneam atunci că e o dublă sfidare să-mi trimită protocolul din 2009 spre desecretizare şi să nu spună nimic de protocolul în vigoare. Să nu-mi trimită ultimele două pagini, să ştiu cine le-a semnat, mi s-a părut cam mult", a susţinut Toader.

Citeşte şi: Augustin Lazăr, ieşire nervoasă: Aţi vrea să faceţi o presiune politică asupra procurorului general să-şi dea demisia

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr protocol parchetul general SRI
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7352
RON
17 Sep
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H