Augustin Zegrean, despre decizia CCR pe protocoale: Semnatarii protocoalelor nu aveau cum să facă urmărire penală

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, comentează decizia bombă a magistraților în cazul protocoalelor. CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 13:35
Augustin Zegrean, despre decizia CCR pe protocoale: Semnatarii protocoalelor nu aveau cum să facă urmărire penală

„În mod normal, legiuitorul ar trebui să intervină, o astfel de situație nu a mai fost și nu este reglementată, iar consecințele pot fi de la caz la caz. Decizia era de așteptat, pentru că semnatarii protocoalelor nu aveau cum să facă urmărire penală. Sigur că e complicat, dar ce e ușor în lumea asta. Aici s-ar putea rezolva problema printr-o ordonanță, că altfel fiecare judecător va face cum crede el de cuviință”, a declarat Augustin Zegrean la România TV.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016, informează România TV.

Citeşte şi: Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale protocoalele Parchetul General – SRI. Dosarele în curs vor fi reevaluate