Augustin Zegrean despre decizia CCR: „Vor fi rejudecate dosarele”. Reacţia avocatului lui Dragnea

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache.

RomaniaTV.net
03 iul. 2019, 13:40
Augustin Zegrean despre decizia CCR: „Vor fi rejudecate dosarele”. Reacţia avocatului lui Dragnea

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a precizat că toți cei care au fost condamnați de astfel de completuri vor putea cere rejudecarea dosarelor, așa cum au făcut cei care au fost judecați de completurile de 5 judecători.

”Era de așteptat pentru că la fel au procedat și în cazul celor de 5. Este halucinant să spun asta, dar decizia este normală, dat fiind precedentul cu cele de 5 judecători.

Știu că sunt vreo 180 de dosare la ICCJ care au fost judecate de completuri de 3 și dacă ne uităm în urmă cum au judecat dosarele la completurile de 5, eu cred că vor fi rejudecate dosarele. Vor fi eliberați în baza unei cereri în anulare, dar mai mult vor beneficia cei care au îndeplinit termenul de prescripție.

Nu trebuia să se ajungă aici, ICCJ știa de lege, știa că nu au procedat corect.”, a declarat Zegrean.

Liviu Dragnea a început munca la Penitenciarul Rahova. Cu ce se ocupă fostul şef PSD

Avocatul Marian Nazat, care l-a apărat pe Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, a spus miercuri pentru STIRIPESURSE.RO că nu se aștepta ca CCR să admită sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie.

„Nu mă așteptam, sincer”, a zis Nazat. „Să vedem cum va suna motivarea”, a adăugat acesta.

Întrebat despre posibile efecte, Nazat a zis că nu vrea să facă declarații la cald. „Ce-ar fi dacă nasul Cleopatrei era mai scurt? Să vedem motivarea CCR”, a indicat acesta.