Augustin Zegrean: „Nu trebuie să ne comportăm ca fi cum am fi la sfârșitul lumii. Se exagerează foarte mult şi asta nu e bine”

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României a comentat pe marginea epidemiei de coronavirus, în contextul în care preşedintele PMP, Eugen Tomac, a cerut declararea stării de urgenţă.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 16:11
Augustin Zegrean: „Nu trebuie să ne comportăm ca fi cum am fi la sfârșitul lumii. Se exagerează foarte mult şi asta nu e bine”

„Nu cred că e cazul să se meargă la stare de urgență. Nu ne dorim așa ceva, mai bine să nu fie. Starea de urgență este o măsură drastică, e o măsură la care nu trebuie nici măcar să ne gândim. Sunt alte măsuri mai simple și mai ușor de luat. Se pot lua măsuri pe plan local, nu este cazul să închidem țara. Nu suntem noi în situația Israelului să luăm asemenea măsuri”, a declarat Augustin Zegrean la B1 TV.

„Sunt impacientat de felul în care se agită lumea. În niciun caz nu e ăsta sfârșitul lumii și nu trebuie să ne comportăm ca fi cum am fi la sfârșitul lumii. Se exagerează foarte mult și asta nu e bine. Nu trebuie să fim veseli că există această boală, dar știți foarte bine că în vreme de criză, oamenii speakeri se îmbogățesc și asta trebuie să evităm. Unii ne provoacă doar ca să-și facă jocurile. Nu trebuie nici să ne întristăm, pentru că lucrurile sunt încă sub control și așa trebuie să rămână”, a completat acesta, conform DCNews.ro.

Citeşte şi: Eugen Tomac avertizează: „Trebuie să declarăm stare de urgență și să dam țării un Guvern stabil în aceasta săptămână”