Eugen Tomac avertizează: „Trebuie să declarăm stare de urgență şi să dam ţării un Guvern stabil în aceasta săptămână”

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară a transmis marţi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care avertizează că nu i se par suficiente măsurile adoptate de autorităţile române până în acest moment pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 15:58
Eugen Tomac avertizează: „Trebuie să declarăm stare de urgență şi să dam ţării un Guvern stabil în aceasta săptămână”

Liderul PMP crede că se impune ca măsură imediată declararea stării de urgenţă, dar cere şi responsabilitate politică, astfel încât în această săptămână să fie instalat un guvern cu puteri şi răspunderi depline, care să poată lucra eficient pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

„Prima grijă: sănătatea publică

Cred că, începând de astăzi, toată clasa politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să-i apărăm pe cetățeni de acest virus nimicitor care a paralizat state întregi și a curmat viața a mii de oameni.

Pentru că apar zi de zi noi cazuri de persoane testate pozitiv cu COVID-19, consider că măsurile luate până în prezent sunt utile, dar nu suficiente.

De aceea, recomand să luam măsuri ferme care vor ajuta la evitarea unui dezastru, așa cum este el definit în lege.

Nu trebuie să așteptăm să moara români pentru a lua măsuri mai drastice, nu trebuie să apăra sute de români testați pozitiv pentru a închide orașe sau pentru a băga în carantină județe întregi.

Trebuie să declarăm stare de urgență și să dam țării un Guvern stabil în aceasta săptămână pentru a gestiona cât mai eficient aceasta situație nefericită în care ne aflăm.

Nu îmi doresc să politizăm subiectul coronavirus, dar cred că, înainte de anticipate, de majorități în Parlament, de alegeri locale și multe altele, cel mai important este să facem ce trebuie pentru a salva vieți.”, a scris Tomac pe Facebook.

Citeşte şi: ZILE LIBERE pentru părinţi atunci când şcolile sunt închise. Ce a decis Camera Deputaţilor marţi