Augustin Zegrean, şeful CCR, reclamat la CNCD pentru declaraţiile despre „fecundarea in vitro”

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a fost reclamat de către senatorul UNPR, Marian Vasiliev,  la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru declaraţiile referitoare la fertilizarea in vitro.

03 iun. 2015, 11:34
Augustin Zegrean, şeful CCR, reclamat la CNCD pentru declaraţiile despre „fecundarea in vitro”

Președintele CCR a vorbit la dezbaterea „Decalogul – fundament al justiţiei” organizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, despre fertilizarea in vitro, homosexualitate şi prostituţie.

„Cine o fi tatăl tău, când fecundarea a fost făcută in vitro? Cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat şi mama ta este tot un bărbat? (…) Să nu fii desfrânat este cea de-a şaptea poruncă. În ziua de astăzi, statele se forţează să aleagă legi ale desfrânării, pentru că se vorbeşte despre legea prostituţiei”, sunt câteva dintre declaraţiile făcute de preşedintele CCR.

Augustin Zegrean a fost reclamat la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, de către preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse, senatorul Marian Vasiliev, scrie dcnews.ro.

„Consider că afirmaţiile domnului Zegrean discriminează familiile care apelează la fertilizarea in vitro precum şi copiii născuţi prin acest procedeu medical„, a spus senatorul.

CITEŞTE ŞI Augustin Zegrean, discurs de senzaţie: „Cine o fi tatăl tău când fecundarea este făcută în vitro?” VIDEO