AUR acuză dur organizarea congresului PNL şi pe Iohannis: „Congres penal la Romexpo. Iohannis sfidează Constituţia”

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susţine că preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia ''prin susţinerea făţişă a candidatului Florin Cîţu'' la şefia PNL, iar acesta din urmă încalcă legea ''prin mituirea primarilor liberali''.

23 sept. 2021, 19:38
AUR acuză dur organizarea congresului PNL şi pe Iohannis: „Congres penal la Romexpo. Iohannis sfidează Constituţia”

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu arată cu degetul şi spre PSD, apreciind că încălcările Constituţiei de către preşedinte şi premier sunt posibile şi datorită „non-combatului” social-democraţilor.

„De câteva luni, o ţară întreagă este blocată de Congresul PNL. Toate autorităţile sunt în stand-by, în aşteptarea deznodământului de sâmbătă. Dar disperarea este atât de mare, încât Iohannis însuşi a ajuns să dea declaraţii de susţinere a candidatului Florin Cîţu şi să anunţe că va fi prezent la eveniment, pentru a transmite un mesaj clar inclusiv de acolo.

De cealaltă parte, Cîţu foloseşte resursele din bugetul public pentru a-şi cumpăra voturile în văzul tuturor, fără nicio ruşine. Guvernul i-a anunţat recent pe primari că vor primi bani suplimentari pentru proiecte şi salarii, neprevăzuţi în bugetul pe 2021, fix în preajma alegerilor interne din PNL. Totul trebuie să lucreze în favoarea lui Cîţu şi pare că nimic altceva nu mai contează: Constituţie, legi, bun simţ”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Claudiu Târziu, copreşedinte AUR: „Florin Cîţu este fost puşcăriaş şi conduita nu s-a schimbat foarte mult”

De asemenea liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a afirmat că este un „festival al penalilor” la PNL.

„La PNL are loc nu un festival al democraţiei, ci un festival al penalilor. Cerem DNA şi altor organisme cu rol de investigare să iasă din amorţeală, să se autosesizeze şi să ancheteze posibilele fapte de corupţie săvârşite de Florin Cîţu. Cîţu are antecedente penale, este un fost puşcăriaş, iar conduita sa pare că nu s-a schimbat foarte mult de atunci. În ce-l priveşte pe preşedintele Iohannis, acesta a încălcat cu bună-ştiinţă Constituţia şi o face cu îndrăzneală, pentru că se bazează pe non-combatul PSD”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, potrivit News.ro.

Citeşte şi: PSD cere autorităţilor să sancţioneze organizarea congresului PNL cu 5.000 de participanţi: „Guvernul Cîţu siluieşte cum vrea legea în interes politic”


loading...
Partenerii noștri