AUR, atac la adresa Ursulei von der Leyen, după victoria categorică a Giorgiei Meloni în Italia: „Nicio amenințare nu poate să îngenuncheze democrația!”

Partidul AUR jubilează după victoria alianței de centru-dreapta, din Italia. Rezultatul scrutinului electoral confirmă faptul că democrația încă nu a fost compromisă, susține formațiunea condusă de către George Simion. 

26 sept. 2022, 18:58
AUR, atac la adresa Ursulei von der Leyen, după victoria categorică a Giorgiei Meloni în Italia: „Nicio amenințare nu poate să îngenuncheze democrația!”

După ce Ursula von der Leyen a anunțat că „are instrumente” la dispoziție, pentru Italia, dacă viitorul guvern de centru-dreapta va urma exemplul Poloniei sau Ungariei, AUR a sancționat atitudinea de la Bruxelles.

„Poporul italian a decis să îşi ia soarta în propriile mâini şi să propulseze la putere un guvern patriotic!

Alegerile parlamentare din Italia sunt o lecţie pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Nicio ameninţare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democraţia, nu poate să se opună voinţei cetăţenilor”, se arată în comunicatul AUR.

 

AUR, după victoria Giorgiei Meloni: „Poporul italian a dat dovadă de curaj”

 

Potrivit partidului parlamentar, Giorgia Meloni a reușit să reziste eroic amenințărilor venite din partea liderilor de la butoanele Uniunii Europene.

„Datorită determinării lor şi pentru că au pus pe primul loc interesele poporului pe care îl reprezintă, Giorgia Meloni şi aliaţii săi au condus coaliţia pe care o reprezintă către o mare victorie.

Poporul italian şi-a luat soarta în propriile mâini, a dat dovadă de curaj şi a decis pentru binele său, aşa cum este normal într-o ţară democratică, în care voinţa oamenilor este respectată.

Felicitări şi mult succes membrilor coaliţiei câştigătoare!”, se mai arată în comunicatul AUR.

 

Înfrângere usturătoare pentru oamenii Ursulei von der Leyen, în Italia

 

Coaliția de centru-dreapta a reușit să obțină 44% dintre voturile exprimate, în urma scrutinului din 25 septembrie.

Giorgia Meloni a reușit să obțină cu Fratelli D’Italia (Alianța de Centru-Dreapta) 26%. Pe locul secund s-a clasat Partidul Democrat (Alianța de Centru-Stânga), al lui Enrico Letta, cu 19%.

Pe poziția a treia s-a clasat Mișcarea de 5 Stele, a lui Giuseppe Conte, cu 15%, pe poziția a patra Lega (Alianța de Centru-Dreapta), a lui Matteo Salvini, cu 9%, pe locul al cincilea Forza Italia (Alianța de Centru-Dreapta), al lui Silvio Berlusconi, cu 8%, iar ultimul partid care a trecut pragul parlamentar a fost Viva Italia, al lui Carlo Calenda, cu 7,7%.

Mai mulți lideri conservatori de la nivelul UE au oferit deja reacții, în urma succesului bifat de alianța de dreapta. Printre aceștia, oficialii Poloniei. De asemenea, înainte de comunicatul oficial AUR, George Simion a oferit un prim comentariu, în urma scrutinului de duminică.