Ursula von der Leyen, făcută praf de Polonia, după alegerile din Italia: „Vom învinge comuniștii, forțele antidemocatice din UE!”

Victoria alianței de centru-dreapta de la alegerile parlamentare din Italia, care o are în frunte pe Giorgia Meloni, este salutată de liderii conservatori din restul Europei. Oficialii din Polonia susțin că suveraniștii din „cizmă" au bifat un succes major în fața „comuniștilor, stângiștilor și a lobbyiștilor LGBT".

26 sept. 2022, 17:51
Ursula von der Leyen, făcută praf de Polonia, după alegerile din Italia: „Vom învinge comuniștii, forțele antidemocatice din UE!”

Duminică, Partidul Fratelli d’Italia și aliații săi au zdrobit coaliția de stânga, aflată în grațiile Bruxellesului. Reușita a fost salutată de premierul suveranist al Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Oficialul de la Varșovia a jubilat, în social media. „Mare victorie! Felicitări!”, a declarat Morawiecki.

Ministrul polonez al Agriculturii, Janusz Kowalski, a avut o reacție mai radicală. „Dreapta europeană se consolidează. Îi vom învinge pe comunişti, stângismul şi lobby-ul LGBT – toţi cei care ne ruinează civilizaţia!”, a anunțat pe Twitter ministrul polonez.

Un alt membru al partidului PiS, Beata Szydlo, fost premier al Poloniei, a subliniat importanța succesului Giorgiei Meloni„Sunt fericită că un partid din ECR îşi asumă responsabilitatea unei alte naţiuni europene”, a scris pe Twitter.

Michal Wojcik, adjunctul ministrului polonez de la Justiției, e de părere că victoria lui Meloni reprezintă o înfrângere pentru Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, etichetată drept „reprezentanta forțelor antidemocratice din UE”.

 

Înfrângere usturătoare pentru oamenii Ursulei von der Leyen, în Italia

 

În urma scrutinului din 25 septembrie, Giorgia Meloni a reușit să obțină cu Fratelli D’Italia (Alianța de Centru-Dreapta) 26%. Pe locul secund s-a clasat Partidul Democrat (Alianța de Centru-Stânga), al lui Enrico Letta, cu 19%.

Pe poziția a treia s-a clasat Mișcarea de 5 Stele, a lui Giuseppe Conte, cu 15,4%, pe poziția a patra Lega (Alianța de Centru-Dreapta), a lui Matteo Salvini, cu 8,7%, pe locul al cincilea Forza Italia (Alianța de Centru-Dreapta), al lui Silvio Berlusconi, cu 8,1%, iar ultimul partid care a trecut pragul parlamentar a fost Viva Italia, al lui Carlo Calenda, cu 7,7%.