AUR cere demiterea ministrului de Interne. „A folosit polițiștii și jandarmii pentru a vâna demonstranți”

George Simion, copreşedintele AUR, i-a cerut premierului Florin Cîţu să-l demită pe Lucian Bode, ministrul de Interne, pe care-l acuză că s-ar fi folosit de poliţişti şi jandarmi pentru "a vâna demonstranţi" şi pentru a desfăşura activitate preventivă.

21 apr. 2021, 13:36
AUR cere demiterea ministrului de Interne. „A folosit polițiștii și jandarmii pentru a vâna demonstranți”

AUR cere demiterea ministrului de Interne. George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a anunţat că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce au început demersurile în acest sens.

„Am depus o interpelare prin colegul Ionuţ Neagu, senator, la premierul României, pentru a-l demite pe ministrul de Interne Bode, care, din păcate, a folosit poliţiştii şi jandarmii, în ultimele luni de când a preluat mandatul, nu pentru activitate preventivă, nu pentru muncă specifică de poliţie, ci pentru a vâna demonstranţi”, a declarat copreședintele AUR, George Simion, conform Agerpres.

Citeşte şi: George Simion (AUR) l-a depăşit pe Dan Barna (USR) în topul politicienilor în care românii au încredere – sondaj CURS 

AUR cere demiterea ministrului de Interne. George Simion: „Poliţiştii şi jandarmii se ocupă de hăiturea bătrânilor care nu poartă mască”

De asemenea, George Simion consideră că polițiștii și jandarmii se ocupă de „hăituirea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean și de minore care vând ghiocei” pentru a-și atinge normele de amenzi.

„6.500 de amenzi s-au acordat de către lucrătorii Ministerului de Interne doar pentru protestele care au dus la căderea ministrului Voiculescu. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii se ocupă de hăiturea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean, de minore care vând ghiocei şi primim semnale nenumărate din partea poliţiştilor şi jandarmilor că li se dau norme de amenzi şi li se cere să facă lucruri care nu sunt în fişa postului”, a afirmat.

Simion i-a mai reproşat ministrului de Interne, Lucian Bode, „deprofesionalizarea” Poliţiei. Totodată, i-a cerut premierului Cîţu să retracteze afirmaţiile în legătură cu eliminarea acelor voci care pun întrebări despre campania de vaccinare.

„Cerem demiterea ministrului Lucian Bode, în orice formă alege această coaliţie să-şi ducă activitatea mai departe, şi solicităm premierului Florin Cîţu să retracteze afirmaţiile grave, fără precedent în spaţiu public, prin care cerea eliminarea acelor voci care mai există şi pun întrebări cu privire la campania de vaccinare. Totodată, cerem demisia lui Lucian Bode pentru că vineri, la Piteşti, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de către lucrători, de către poliţişti şi considerăm că este un efect al politicii de deprofesionalizare a Poliţiei”, a conchis Simion.

Citeşte şi: AUR a contestat restricţiile din starea de alertă la Curtea de Apel Bucureşti. George Simion: „Trăim aproape într-o dictatură”