George Simion (AUR) l-a depăşit pe Dan Barna (USR) în topul politicienilor în care românii au încredere – sondaj CURS

Schimbări surprinzătoare în clasamentul celor mai importanţi politicieni în care românii au încredere. Preşedintele Klaus Iohannis este în continuare cel mai apreciat om politic, însă cota de popularitate este în scădere faţă de momentul în care a câştigat alegerile prezidenţiale în 2019.

19 apr. 2021, 11:03
George Simion (AUR) l-a depăşit pe Dan Barna (USR) în topul politicienilor în care românii au încredere – sondaj CURS

Topul politicienilor în care românii au încredere. Cel mai recent sondaj CURS relevă date privind clasamentul încrederii celor mai importanţi lideri politici din România – șefi de partide, președintele României, premierul, șefii celor două camere ale Parlamentul și foști președinți în activitate.

Klaus Iohannis rămâne cel mai popular politician, cu o cotă de încredere de 35%. Preşedintele este urmat la mare distanţă de Marcel Ciolacu, liderul PSD, care este creditat cu 26%.

Premierul Florin Cîţu are parte de încrederea 24% dintre români. Pe a patra poziţie în topul încrederii se află George Simion cu 21%.

Liderul AUR l-a surclasat pe liderul PNL, Ludovic Orban, (20%) şi chiar pe fostul preşedinte Traian Băsescu (16%).

Următorii clasaţi în topul politicienilor în care românii au încredere sunt Dacian Cioloș (PLUS) cu 16%, Cristian Diaconescu (PMP) cu 16%, Dan Barna (USR) cu 15%, Kelemen Hunor (UDMR) cu 13%, Anca Dragu, președintele Senatului României cu 12% și Victor Ponta cu 12%, conform sondajului CURS, citat de Ştiripesurse.

Citeşte şi: SONDAJ CURS. Schimbări totale pe scena politică. PNL e în cădere liberă. PSD, pe prima poziţie în preferinţele românilor! 

George Simion (AUR) l-a depăşit pe Dan Barna (USR) în topul politicienilor în care românii au încredere. Sondaj CURS – metodologie

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1107 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 14-17 aprilie, 2021

Citeşte şi: Guvernul Cîțu și Ministerul Sănătății neagă afirmațiile lui Voiculescu privind constituirea unui grup de lucru: „Informațiile sunt false”