AUR cere Guvernului să oprească vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului să reconsidere acțiunea de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

03 iun. 2021, 13:32
AUR cere Guvernului să oprească vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

Alianța pentru Uniunea Românilor ( AUR ) consideră nejustificată urgența cu care Guvernul României a hotărât demararea campaniei de vaccinare în rândul copiilor, la doar câteva ore după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

„Motivația guvernului de a vaccina și copiii și adolescenții pentru a obține o ipotetică imunitate de turmă este un act imoral și supune această categorie de vârstă unui potențial risc major, fără să existe vreun beneficiu susținut științific. În contextul în care în rândul copiilor cu vârste între 12 și 15 ani mortalitatea și morbiditatea cauzate de Covid-19 sunt, statistic, zero măsura este arbitrară și nelegitimă”, susţin reprezentanţii AUR.

Citeşte şi: Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: „Acolo unde se implică primarul şi preotul, avem succes al campaniei de vaccinare”

„Statisticile efectuate pe plan mondial au demonstrat, fără putință de tăgadă, riscul apariției de reacții adverse la vaccin – cele mai grave fiind miocardita, pericardita, sindromul Guillain-Barre și tromboza vasculară. Poate că vaccinul are efecte benefice imediate și reduce mortalitatea la categoriile vulnerabile, dar acesta nu este un motiv ca el să fie adminstrat automat și tuturor copiilor – cu atât mai mult cu cât studiile științifice au demonstrat că ei fac extrem de rar forme grave ale bolii”, a declarat Dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR.

Citeşte şi: Câţi copii au fost vaccinaţi în primele 24 de ore. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă: Veştile sunt îmbucurătoare!

Parlamentarii AUR consideră că „demararea acestei campanii de vaccinare creează un precedent periculos pentru justificarea unor acte discriminatorii ulterioare, săvârșite în mod discreționar de agenți economici, directori de școală, organizatori de evenimente, organizații de drept public și privat, reprezentanți ai administrației locale și centrale”.

„Dacă accesul părinților la festivitățile de absolvire, participarea la evenimentele sportive, accesul la locurile de joacă sunt condiționate deja, în mod abuziv, de dovada vaccinării măsura pripită luată de guvern va duce la îngrădirea dreptului la educație a copiilor români, garantat prin Constituție și prin acordurile internaționale la care România este parte”, mai spun reprezentanţii AUR.

 

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani au fost imunizaţi împotriva COVID în ultimele 24 de ore

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinaţi împotriva COVID 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. De la 1 iunie, 4.173 de copii din această grupă de vârstă au fost programaţi în platforma de vaccinare.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a început, miercuri, România fiind prima ţară din UE care a demarat imunizarea acestei categorii.