AUR, declaraţie-bombă despre noile buletine: „De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

Noul buletin electronic a venit cu controverse. Cartea de identitate este în teste la Cluj pentru următoarele șase luni iar ulterior, până la sfârșitul anului viitor, toate serviciile de evidență a populației din țară vor putea emite noile buletine.

03 aug. 2021, 16:02
AUR, declaraţie-bombă despre noile buletine: „De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

AUR, declaraţie-bombă despre noile buletine. AUR a venit însă cu o declaraţie acidă şi susţine că noile cărți de identitate sunt „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”. Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor, sunt puse mai multe întrebări despre noua carte electronică de identitate.

AUR, declaraţie-bombă despre noile buletine: „De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, scriu reprezentanții AUR.

Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate şi va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocraţiei în relaţiile cetăţeanului cu autorităţile publice. Emiterea cărţii electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituţionale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituţional al serviciilor publice, cât şi facilităţile de care cetăţeanul român va putea beneficia odată cu deţinerea noului document”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în contextul lansării cărţii electronice de identitate.

Florin Cîţu a declarat că proiectul privind Cartea Electronică de Identitate, lansat recent la Cluj-Napoca, va fi extins la nivel naţional, în termenul stabilit de 18 luni, subliniind că viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice.

Statul român este obligat să emită cartea electronică de identitate începând cu data de 2 august 201, potrivit Regulamentul (UE) 2019/1157. Chiar dacă mai sunt doar câteva zile până atunci, Imprimeria Națională, compania responsabilă cu producerea noilor cărţi electronice de identitate, a lansat o primă licitaţie pentru achiziţionarea unor elemente care vor fi folosite în noile documente de identitate. Mai mult, instituţia pregăteşte o altă licitaţie pentru achiziția sistemului de preluare date (complete), ce includ componentele necesare preluării datelor pentru noua carte de identitate (Stație de lucru portabilă, Multifuncțională laser A4, Monitor extern, Cameră web + trepied, Licențe prelucrare imagini, Cititor amprente + cititor smart card, Pad de semnătură, Cititor documente), conform Hotnews.

Citeşte şi: Cartea electronică de identitate 2021. Noul buletin electronic va fi emis din august în număr limitat


loading...
Partenerii noștri