AUR pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români au obţinut şase medalii, dintre care două de aur, la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, iar la concursul similar de biologie au câştigat trei medalii de bronz, informează Ministerul Educaţiei.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 12:53
AUR pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică

La Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată la Mar del Plata (Argentina), în perioada 4 – 16 iulie, elevii români au cucerit două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz.

Medaliile de aur au fost obţinute de Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, şi Radu Bumbăcea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, ambii medaliaţi în numeroase rânduri la competiţiile regionale şi internaţionale de profil.

Medaliile de argint au intrat în posesia Ioanei Tamaş şi a colegilor săi Octav Drăgoi şi Ştefan Ivanovici, toţi absolvenţi în acest an ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz i-a revenit lui Ştefan Spătaru (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică au participat 548 de concurenţi din 100 de ţări. În ierarhia neoficială pe naţiuni, România a ocupat locul 1 în Europa şi locul 10 la nivel mondial.

La Olimpiada Internaţională de Biologie, care a avut loc în Singapore, în perioada 8 – 15 iulie, cele trei medalii de bronz ale României au fost obţinute de Roxana Gabriela Sandu (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj, judeţul Timiş), Victor Şerban (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional „Gh. Lazăr” din Bucureşti – argint la ediţia precedentă) şi Cristian Alexandru Bolunduţ (clasa a XI-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca). Al patrulea component al lotului, Laura Alexandra Antonaru (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa), a primit un certificat de merit.

La concursul din Singapore au participat 236 de concurenţi din 60 de ţări.