UPDATE Gimnastică artistică: Două medalii de aur şi două de bronz pentru românce, la Europenele de junioare

Sportivele române au cucerit, duminică, două medalii de aur şi două de bronz, în finalele pe aparate, la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru junioare de la Munchen.

14 aug. 2022, 12:54
UPDATE Gimnastică artistică: Două medalii de aur şi două de bronz pentru românce, la Europenele de junioare

UPDATE

: Amalia Puflea a obţinut şi ea aurul la sol, cu 13,233 puncte, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea a câştigat bronzul, cu 12,966, argintul revenind italiencei Viola Pierazzini, cu 13,200.

Ştirea iniţială

Gimnasta Sabrina Voinea s-a clasat pe locul 1, cu o medie de 13.250 (12.900 şi 13.600). Pe podium au mai urcat Ming Van Eijken (Franţa, 13.066) şi July Marano (Italia, 13.033).

În finalele pe aparate la junioare vor mai concura Amalia Ghigoarţă (paralele şi bârnă), Amalia Puflea (bârnă şi sol), Sabrina Voinea (sol), iar la senioare, în această duminică, Ana Bărbosu va fi prezentă la bârnă şi sol. La CE de la Munchen, România a mai obţinut medalii de argint cu echipa de junioare şi la individual-compus, prin Amalia Ghigoarţă.

Medalii de aur pentru România la înot, canotaj și gimnastică

În acest weekend, România s-a bucurat de rezultate deosebite la natație, canotaj și gimnastică.

Aur la înot, prin David Popovici

David Popovici, înotătorul român de 17 ani, a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

David Popovici a reușit să devină cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil. Nimeni nu a încheiat 100 de metri cu un timp mai bun până acum. Recordul mondial pentru proba de 100 de metri liber fusese stabilit tot la Roma și datează din 2009. Brazilianul Cesar Cielo Filho (35 de ani) a reușit atunci să scoată un timp de 46.91.

Trei medalii de aur și trei de bronz la canotaj

De asemenea, sâmbătă, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen, echipele României au obținut trei medalii de aur și trei de bronz.

Potrivit Federației Române de Canotaj, medalia de aur în proba de dublu rame feminin (W2-) a fost câștigată de Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu.

În proba de dublu rame masculin (M2-) a Campionatelor Europene de Canotaj de la Munchen, Germania, aurul a fost obținut de echipajul compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

Cea de a treia medalie de aur a fost adusă de Ancuta Bodnar şi Simona Radis, în proba de dublu vâsle.

Tot sâmbătă, România a obţinut şi medaliile de bronz în proba feminină de patru rame, prin echipajul alcătuit din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş.

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au obţinut sâmbătă medalia de bronz în proba de patru rame masculin.

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin (M4x), la Europeanul de la Munchen.