Aurel Pădureanu a ajuns în pragul disperării. Mai are nevoie 20.000 de euro: „A fost înmormântată ca un om al străzii. Să ne amintim de regina muzicii lăutărești”

Au trecut mai bine de 2 ani de la momentul în care regina muzicii lăutărești a plecat dintre noi. Aurel Pădureanu încă nu a reușit să depășească acest moment dificil, iar suferința rămâne una de nedescris. Din momentul în care Catanga a murit, solistul de romanțe încearcă să organizeze un concert in memoriam, însă din punct de vedere financiar nu se poate descurca.

26 sept. 2023, 20:35
Aurel Pădureanu a ajuns în pragul disperării. Mai are nevoie 20.000 de euro: „A fost înmormântată ca un om al străzii. Să ne amintim de regina muzicii lăutărești”
Aurel Pădureanu a ajuns în pragul disperării. Mai are nevoie 20.000 de euro: „A fost înmormântată ca un om al străzii. Să ne amintim de regina muzicii lăutărești”

De mai bine de doi ani, de la plecarea dintre noi a reginei muzicii lăutărești, Catanga, Aurel Pădureanu se străduiește să găsească metode prin care să poată organiza un concert in memoriam. Totuși, pentru organizarea un eveniment atât de amplu este nevoie de o investiție semnificativă, pe care nu și-o poate permite. În acest moment, Aurel Pădureanu mai are nevoie de cel puțin încă 20.000 de euro pentru a putea asigura necesarul pentru acest concert. Solistul de romanțe a dezvăluit că a întocmit și o listă cu artiști pe care și-ar dori să îi vadă cântând în cadrul tributului pentru Catanga.

Citește și: Dramă fără sfârșit pentru Aurel Pădureanu. Moartea Corneliei Catanga l-a distrus total: „Nu mai sunt bun de nimic. Părăsire totală”

Aurel Pădureanu a făcut un apel către fanii regretatei artiste, prin intermediul echipei PlayTech. Acesta i-a rugat pe cei care au adorat-o pe regina muzicii lăutărești să ofere o donație oricât de mică, astfel încât acesteveniment să poată avea loc.

„Concertul costă cam 15.000-20.000 de euro, cu tot, cu partea tehnică, cu sala, cu artiștii, îi rog pe toți cei care au iubit-o pe Cornelia să ne ajute financiar la organizarea acestui spectacol. Am dori să-l facem la Teatrul Național, să vedem. Este un act artistic, nu cerșesc, nu bag eu banii în buzunar! Cornelia a fost o artistă imensă, una dintre marile reprezentante ale muzicii românești. A fost înmormântată ca un om al străzii, într-un sac, din cauza restricțiilor impuse de autorități, în pandemie, merită să ne amintim de regina muzicii lăutărești. Atunci au venit la cimitir doar 10 persoane. Prin urmare, va fi un spectacol unde cei care au iubit-o își pot lua un ultim rămas bun de la Cornelia mea”, a declarat Aurel Pădureanu.

Aurel Pădureanu, vestit solist de romanțe, ne-a dezvăluit și ce nume grele din lumea muzicală intenționează să aducă pe scenă:

„La spectacol va cânta și Alexandru, fiul meu, dar voi susține și eu un recital de romanțe. Tare mi-aș dori să cânte și Loredana Groza, mai ales că făcuse ”Agurida” cu Cornelia. Mi-ar plăcea să cânte și Marcel Pavel, aducem nume de referință, dar și o orchestră, vrem să facem ceva de calitate. Sper să rezolvăm măcar până la începutul lunii decembrie și să-l facem atunci”, ne-a mai mărturisit Aurel Pădureanu pentru Playtech Știri.

El a refăcut, anul trecut, mormântul Corneliei Catanga, din Cimitirul Ghencea Civil:

”Am pus o cruce nouă, din marmură albă. Când s-a refăcut lucrarea, au scos-o pe Cornelia din mormânt, cam patru ore, am stat lângă coșciugul ei, dar nu l-am deschis, pentru că nu aveam voie, este interzis. Dar, mă bucur că am stat cu ea și așa, pentru că la înmormântare nu apucasem, nu ne-au lăsat, din cauza restricțiilor din pandemia Covid-19. Acum, Cornelia mea stă în acel cavou din marmură ca într-o casă, am pus și poze cu ea, dar și cu noi doi”, declara Aurel Pădureanu, exclusiv pentru Impact.ro.

Cornelia Catanga a încetat din viață pe 26 martie 2021, la vârsta de 63 de ani.

Citește și: Aurel Pădureanu se retrage în biserică pentru a trece peste moartea Corneliei Catanga: „Nu pot uita o așa femeie. Am iubit-o enorm”