Aurelia Cristea (PSD): Dragnea&Co trebuie să plece. Nu mai reprezintă nici o garanţie de încredere

Aurelia Cristea, fost ministru și fost deputat PSD, cere abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 13 şi demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului. 

04 feb. 2017, 15:50
Aurelia Cristea (PSD): Dragnea&Co trebuie să plece. Nu mai reprezintă nici o garanţie de încredere

„Ura, învrăjbirea și jignirile dintre noi trebuie să fie înlocuite cu dialogul și respectul pentru argumente și pentru opinia fiecăruia. 

Doar daca dialogăm și ne ascultăm opiniile și argumentele putem ajunge la o soluție de tip câștig-câștig. 
Cum văd eu lucrurile : 

1. Abrogarea ordonanței urgent. Ne prăbușim economic și asta afectează fiecare cetățean. 

2. Dragnea&company (cei care au pus la cale OUG si au proliferat in spațiul public amenințări cu o contramanifestație PSD) trebuie să plece. Nu mai reprezintă nici o garanție de încredere nici pentru cetățeni și cu atât mai puțin pentru partenerii externi. Contractul social a fost rupt! 

Sper ca foștii mei colegi să aleagă cetățenii pe care-i reprezintă și nu pe Dragnea. Sunt suficienți oameni capabili in PSD să conducă partidul și care au credibilitate! 

3. PSD trebuie să guverneze cu o echipă guvernamentală capabilă să ofere garanția că cetățeanul este respectat. 

4. Tuturor celor care manifestați în stradă vă transmit tot respectul și aprecierea mea. România noastră acum se naște. 

Dar vă rog ceva, nu mai catalogați psd-iști ca „ciuma roșie”, chemați-i alături de voi, să vă vadă, vorbiți cu ei, explicați-le ce doriți, că respectați votul, dar vreți corectitudine și respect. Vreți ca nimeni dintre cei care ajung intr-o functie publica să nu fure din banii publici plătiți de fiecare dintre noi, inclusiv de membrul de partid, să nu abuzeze de funcția pe care o are și să fie responsabil. Veți descoperi că aveți aspirații comune. Sunt vecinii, prietenii sau rudele voastre, fac parte dintr-o organizație și ei cred că li se fură acum un drept prin aceste proteste, acela pe care l-au câștigat prin vot.

Și o întrebare care nu-mi dă pace: De ce sacrifică Liviu Dragnea toată munca și buna credința a multor oameni din PSD? Și imaginea României. 

Toate modificările la Codul Penal puteau să fie dezbătute in Parlament, cu așa o majoritate nu cred să fi avut probleme în adoptare. Ce interes mai mare are dincolo de interesul personal?”, a scris Aurelia Cristea pe Facebook.

Liviu Dragnea a vorbit sâmbătă în premieră despre abrogarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului penal. El va avea o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu şi conducerea PSD şi ALDE, pentru a veni cu o soluţie.

„Liviu Dragnea a vorbit în premieră despre abrogarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului penal. El va avea o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu şi conducerea PSD şi ALDE, pentru a veni cu o soluţie”, a spus Liviu Dragnea.

În ciuda noilor luări de poziţie ale lui Dragnea şi ale altor lideri politici PSD-ALDE, în Piaţa Victoriei se desfăşoară a cincea zi consecutivă de proteste.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: O să propun o soluţie de stingere a conflictului. Se poate vorbi chiar de abrogarea OUG