Masca ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi din Bucureşti. Anunţ de ultima oră al viceprimarului Capitalei

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, vine cu o propunere ce urmează a fi luată în discuţie luni în cadrul Comitetului municipal de urgență. Este vorba despre propunerea privind obligativitatea purtării măştii pe străzile din Centrul Vechi al Capitalei. Măsura vizează spaţiile pietonale, terasele fiind exceptate.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 13:35
Masca ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi din Bucureşti. Anunţ de ultima oră al viceprimarului Capitalei

Aurelian Bădulescu a declarat, la Digi 24, că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei.

„Odată cu Hotărârea 37, evaluând zonele cu grad mare de infecție, am identificat zona pietonală a Centrului Vechi. Orice persoană care intră în Centrul Vechi trebuie să aibă mască, doar în zonele pietonale, nu la terase”, a precizat Aurelian Bădulescu.

Citeşte şi: Masca devine obligatorie şi în Braşov. Este al patrulea judeţ care impune restricţii din cauza răspândirii COVID-19

Măsura va fi valabilă timp de 30 de zile, non-stop.

Propunerea privind obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţii deschise vine ca urmare a măsurilor propuse de CNSU şi care vor urma să fie discutate în şedinţa de Guvern. 

„Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică”, se arată în hotărârea CNSU.