Aurelian Bădulescu îl acuză direct pe Nicuşor Dan că primeşte „foloase” de la McDonalds

În ședința Consiliului General al Primăriei Capitalei, primarul general, Nicușor Dan, a cerut o amânare de 90 de zile pentru a rezolva problema juridică cu sediile McDonald's din București, iar consilierul din partea PSD, Aurelian Bădulescu, l-a acuzat că obține avantaje din partea companiei americane.

05 mart. 2021, 11:23
Aurelian Bădulescu îl acuză direct pe Nicuşor Dan că primeşte „foloase” de la McDonalds

Aurelian Bădulescu spune că el şi Gabriela Firea s-au confruntat cu aceată problemă în trecut, iar faptul că nu a fost prelungit contractul de închiriere pentru sedii se datorează faptului că firma are restanţe la plata chiriei, care trebuie aduse la zi.

Aceste contract cu Mc donald a fost încheiat în 1995. În luna mai 2019, beneficiarul contractului s-a adresat Primăriei avertizând că acest contract ajunge la final. În urmă cu trei luni am prelungit acest contract. Situația juridică a fost una extrem de complicată, de aceea solicităm o nouă prelungire de 90 de zile.

În acest interval de 90 de zile îmi asum să venim cu o expertiză, iar pe de altă parte să prezentăm un raport privitor la motivele pentru care am ajuns în situația asta.

N-ar fi deloc convenabil să lăsăm o mare companie internațională fără posibilitatea de a-și exercita activitatea de pe o zi pe alta, chiar dacă contractul nu este cel mai fericit pentru noi.”, a spus Nicușor Dan.

Aurelian Bădulescu l-a acuzat direct pe Nicușor Dan de ”obținerea anumitor avantaje”

”Pe masa mea și a fostului primar general, acest proiect a fost de nenumărate ori. Noi am spsu foarte clar că până când nu va veni la zi cu plata, nu poate să existe o discuție în acest sens. Ceea ce ne spune domnul primar, că a adus un expert ANEVAR care să stabilească datoriile. Domnule primar, dumneata ai idee ce vorbești? ANEVAR-ul este o asociație care are, printre altele, specialiști care evaluează valoarea unui teren, nu valoarea datoriilor dintre părți.

Acum, ceea ce vă rog, este să luați în considerare că lucrurile nu stau așa cum vă spune acest primar. El face aceste solicitări de amânare, din disperare, pentru a vă îndupleca, pentru a-și acoperi infracțiunile pe care le-a comis. Vă rog să aveți în vedere că, odată ce veți susține acest proiect, cu amendamente sau fără, nu veți face decât să vă aduceți cât mai aproape de domniile voastre răspunderea penală.

Grupul PSD se îndepărtează de această atitudine a primarului, care este părtinitor doar cu anumite companii de la care obține diverse avantaje”, a spus Aurelian Bădulescu.

Citeşte şi: Dan Barna, consternat de închiderea dosarului 10 august. „O hotărâre cel puțin stupefiantă. Nu putem să ridicăm din umeri la nesfârșit”