Scandal pe subiectul purtării măştii de protecţie în Centrul Vechi. Aurelian Bădulescu acuză Prefectura Bucureşti

Aurelian Bădulescu, vicepriamrul Capitalei, a propus obligativitatea purtării măştii pe străzile din Centrul Vechi. Măsura vizează spaţiile pietonale, terasele fiind exceptate. Acesta a reclamat într-o intervenţie la România TV că Prefectura Bucureşti refuză să convoace Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza această propunere.

31 iul. 2020, 09:20
Scandal pe subiectul purtării măştii de protecţie în Centrul Vechi. Aurelian Bădulescu acuză Prefectura Bucureşti

Propunerea privind obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţii deschise a venit ca urmare a măsurilor propuse de CNSU şi care urmau să fie discutate în şedinţa de Guvern. 

Reguli noi pentru bucureşteni. Ce trebuie să facă dacă vor să meargă în Centrul Vechi

„Toată România se agită că este nevoie de anumite măsuri care să limiteze infectarea, se indică zonele care în care se poate produce infectarea, dar Prefectura Bucureşti nu inţelege să convoace Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să ştim situaţia exactă, să comunicăm dacă se impun anumite măsuri. Ceea ce am susţinut este pe zona pietonală a Centrului Vechi, lucru rezultat din evaluarea zonelor de risc, este o densitate mare, spaţiu mic, apare acest risc. Un prefect responsabil trebuie să convoace Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi să analizăm dacă se impun stfel de măsuri sau ce măsuri au luat autorităţile. Toata lumea comunică pe subiect, singurul oras unde nu se întâmplă nimic e Bucureştiul. Apoi spun că din cauza PSD ne îmbolnăvim”, a declarat Aurelian Bădulescu la România TV.

Cazurile de coronavirus sunt în creştere în România, iar imaginile cu terasele aglomerate şi străduţele înguste pline de oameni nu sunt deloc îmbucurătoare. Atât autorităţile, cât şi cadrele medicale sfătuiesc românii să ţină cont de regulile impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.