Vladimir Putin, despre luptele din Donbas: „Soldații noștri îndeplinesc toate sarcinile stabilite. Pas cu pas eliberează pământul Donbasului”

Armata rusă îndeplinește „pas cu pas” toate sarcinile stabilite, inclusiv aceea de a elibera Donbasul, a transmis Vladimir Putin.

15 aug. 2022, 20:08
Vladimir Putin, despre luptele din Donbas: „Soldații noștri îndeplinesc toate sarcinile stabilite. Pas cu pas eliberează pământul Donbasului”

„Și astăzi, în timpul unei operațiuni militare speciale, soldații noștri, împreună cu luptătorii din Donbass, își îndeplinesc onorabil datoria, luptând pentru Rusia, pentru o viață pașnică în republicile populare Donețk și Lugansk. Ei îndeplinesc în mod clar toate sarcinile stabilite – pas cu pas eliberează pământul Donbasului”, a spus el, citează Interfax.

Președintele rus a subliniat că „poporul nostru este mândru de armata și marina ei, de profesionalismul și curajul apărătorilor lor”. „În orice moment, ei au păzit în mod fiabil suveranitatea și securitatea patriei, au adus libertate altor popoare”, a spus Putin.

Vladimir Putin, replică tăioasă pentru SUA. Rusia va trimite arme în țări din Asia, Africa și America de Sud: „Aceste state aleg să fie suverane”

Ofensiva Rusiei trece la nivelul următor. Vladimir Putin urmează modelul lui Joe Biden în Ucraina și a anunțat că va trimite arme în America de Sud, Asia și Africa.

Federația Rusă va trimite arme în multe state din lume, dar și specialiști militari, care vor antrena soldații din America Latină, Asia și Africa. Față de aceștia, Vladimir Putin și-a asumat un angajament:

„Rusia apreciază sincer legăturile istorice puternice, cu adevărat încrezătoare cu statele din America Latină, Asia, Africa. Rusia este gata să ofere partenerilor și aliaților cele mai moderne tipuri de arme – de la arme de calibru mic la vehicule blindate și artilerie, aviație de luptă și vehicule aeriene fără pilot”, a declarat președintele Rusiei, citat de Interfax.

Rusia are în desfășurare „cea mai amplă dezvoltare cuprinzătoare a cooperării militaro-tehnice”, susține Vladimir Putin. Dacă SUA se bazează pe susținerea Uniunii Europene, Rusia are sprijinul Africii, al Asiei și al Americii de Sud, a mai punctat „țarul de la Kremlin”.

„Astăzi, în condițiile unei lumi multipolare care se formează cu încredere, acest lucru este deosebit de important. Apreciem foarte mult că astăzi țara noastră are mulți aliați, parteneri, oameni care împărtășesc aceeași viziune pe diferite continente”, a declarat Putin.

Citește și Lovitură devastatoare pentru Vladimir Putin. Ucrainenii au bombardat un pod vital pentru trupele rusești