AUSTERITATE şi REFORMĂ la Vatican: Ce măsuri a luat Papa Francisc

Vaticanul a decis să suspende angajările şi orele suplimentare pentru angajaţii deja existenţi. Aceste măsuri nu înseamnă însă că angajaţii Vaticanului vor munci mai puţin ci, din contră, Papa Francisc aşteaptă de la ei "eforturi sporite".

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 20:58
AUSTERITATE şi REFORMĂ la Vatican: Ce măsuri a luat Papa Francisc

Secretariatul de Stat (guvernul central al Sfântului Scaun) le-a trimis o scrisoarea responsabililor a circa douăzeci de congregaţii şi consilii pontificale, cerându-le mai ales să suspende angajările şi orele suplimentare pentru angajaţi.

Pe lângă economiile ce vor fi astfel realizate, este vorba şi despre îngheţarea schemei de personal a Vaticanului în aşteptarea unor modificări importante, în special prin reformarea dicasterelor (ministere), a precizat agenţia specializată pe informaţii legate de Vatican.

Conform unor informaţii publicate de cotidianul Il Messaggero, şi confirmate de I.Media, o scrisoare circulară, semnată de secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, le-a cerut responsabililor administraţiilor pontificale să blocheze angajările, să nu mai efectueze reînnoiri de contracte şi să nu mai permită efectuarea de ore suplimentare sau serviciul duminical.

Totuşi, acum se pare că se doreşte o reducere a cheltuielilor pentru personal, ţinând cont de bilanţurile preventive ale Sfântului Scaun pentru 2014, fără a se recurge însă la concedieri şi la alte măsuri ce i-ar putea pune în dificultate pe angajaţii care au familii de întreţinut.