Australia şi Thailanda anunţă primele decese din cauza coronavirusului! SUA dispun măsurie excepionale după moartea unui cetăţean

Australia și Thailanda a anunțat duminică dimineața primele decese, iar Armenia primul caz de infecție. Președintele Trump a anunțat noi măsuri restrictive privind călătoriile în Iran, Italia și Coreea de Sud, cele mai afectate zone, și a făcut apel la presă să nu inducă panica, imediat după ce un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit din cauza virusului COVID-19. 

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 05:58
Australia şi Thailanda anunţă primele decese din cauza coronavirusului! SUA dispun măsurie excepionale după moartea unui cetăţean

Australia a anunțat primul deces: un bărbat de 78 de ani a murit într-un spital din Perth, fiind unul dintre cei 150 de australieni care s-au aflat în carantină pe nava ancorată în apele Japoniei, Diamond Princess, scrie Guardian.

Thailanda a înregistrat și ea primul deces, fiind vorba despre un bărbat de 35 de ani, care avea și febra denga (virus care este transmis prin înțepătura țânțarului-n.red).

Citeşte şi: Statele Unite anunţă primul deces din cauza coronavirus

Potrivit Reuters, Thailanda a înregistrat 42 de cazuri de infecții, dintre care 30 s-au vindecat și au plecat acasă, 11 fiind în continuare în spital.

În ceea ce privește Armenia, primul caz de infecție este un tânăr de 29 de ani care s-a întors din Iran, potrivit Hotnews.ro.

Sâmbătă seara, un pacient a decedat în statul Washington după ce a fost infectat cu noul coronavirus, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al Departamentului Sănătăţii din acest stat american. Acestea este primul deces legat de epidemie pe teritoriul Statelor Unite.

Citeşte şi: Coronavirus în Franţa. Evenimentele anulate pentru a preveni răspândirea virusului ucigaş