Australia: Un elicopter ce stingea un incendiu de vegetaţie s-a prăbuşit şi-a dispărut în fumul gros VIDEO

Un nou incendiu a izbucnit în Australia după ce un elicopter care participa la acţiunile de stingere a flăcărilor s-a prăbuşit în estul ţării.

RomaniaTV.net
24 oct. 2013, 06:12
Australia: Un elicopter ce stingea un incendiu de vegetaţie s-a prăbuşit şi-a dispărut în fumul gros VIDEO

La bordul elicopterului se afla doar pilotul, iar oficialităţile australiene nu au anunţat dacă acesta mai este în viaţă sau nu.

Autorităţile încearcă să ajungă la aparatul de zbor, însă acţiunea este îngreunată de incendiile răspândite în regiune şi de vântul puternic care înteţeşte flăcările, potrivit România TV.

Citeşte şi Incendiu de vegetaţie scăpat de sub control în Australia. Zeci de maşini distruse şi mii de oameni evacuaţi

La faţa locului s-au deplasat două elicoptere, dar din cauza fumului gros echipele de intervenţie nu au putut ajunge în zona unde s-a prăbuşit aparatul de zbor. Au fost mobilizate mai multe elicoptere în zonă, pentru a stinge cât mai repede focul.

Joi, autorităţile australiene anunţau că incendiile pierdeau din intensitate, în sud-estul ţării, datorită scăderii temperaturilor.

Mii de persoane – între care mulţi voluntari – luptau de peste o săptămână împotriva a zeci de incendii în New South Wales, statul în care se află oraşul Sydney. Peste 200 de locuinţe au fost distruse, în special în Munţii Albaştri, un lanţ muntos situat la circa 100 de kilometri vest de cel mai mare oraş al Australiei.

Bilanţul uman a rămas până în prezent limitat: un sexagenar mort din cauza unei crize cardiace în timp ce încerca să îşi protejeze casa săptămâna trecută. Dar soarta pilotului unui avion de mici dimensiuni folosit în combaterea incendiului şi care s-a prăbuşit la sud de Sydney este încă nesigură.