Australian Open 2022: Sorana Cîrstea s-a calificat lejer în turul al III-lea

Sorana Cîrstea a devenit prima sportivă din România calificată în turul 3 al Openului Australian, ediția 2022. În turul secund, jucătoarea născută la Târgoviște a depășit ocupanta locului 96 WTA, Kucova, scor 6-2, 6-4.

20 ian. 2022, 07:08
Australian Open 2022: Sorana Cîrstea s-a calificat lejer în turul al III-lea

Sorana Cîrstea este în mare formă la această ediție a turneului de la Australian Open și s-a calificat fără emoții în turul trei, după o victorie la Kristina Kukova.  Sorana Cîrstea s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4.

Emma Răducanu şi-a etalat colecţia de bijuterii la Australian Open. Accesoriile de lux purtate costă aproape 50.000 de euro!
Partida a înregistrat o durată de 76 de minute, timp în care Sorana Cîrstea a lovit de 30 de ori direct câștigător, un număr făcut și mai remarcabil de diferența winnerelor, oponenta sa lovind doar 6.

Controlând schimburile de mingi de pe linia de fund a terenului, Sorana Cîrstea a jucat un tenis minunat, în principal cu forehand-ul, presând excelent în cross și alegând de multe ori inspirat să încheie punctele în lung de linie.

Giovanni Becali îl desfiinţează pe Djokovic: „Disperarea lui m-a lăsat cu un gust amar. A stat ca un ţigan să se certe cu ei”

Meciul s-a încheiat cu o dublă greșeală comisă de Kristina Kucova, care a comis 5 erori de acest tip de-a lungul confruntării, o imagine simbolică pentru desfășurarea acestei întâlniri.

Sorana Cîrstea la AO 2022

Tur 2: 6-2, 6-4 cu Kristina Kucova (96 WTA)
Tur 1: 6-2, 6-2 cu Petra Kvitova (19 WTA)

161,275  de dolari este suma asigurată de Sorana Cîrstea prin calificarea în turul 3, fază competițională în care a ajuns și în ediția anterioară. Cu punctele WTA apărate, Cîrstea va lupta pentru un loc în săptămâna a doua de turneu împotriva finalistei de la Roland Garros, Anastasia Pavlyuchenkova (30 de ani, 11 WTA).

Scorul întâlnirilor directe dintre Cîrstea și Pavlyuchenkova este egal, 3-3. Duelul de la Melbourne va fi primul care va avea loc într-un turneu de mare șlem și întâiul, după o pauză de 3 ani și jumătate. Meciul va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie.

Din păcate, într-un alt meci de la Australian Open, Irina Begu a peirdut în două seturi, 3-6, 2-6, în faţa elveţiencei Elise Mertens.

Belgianca (26 de ani, 26 WTA) a fost extrem de eficientă în punctele jucate cu primul serviciu, câștigând 76% dintre acestea. Într-un meci denotat de agresivitate de pe linia de fund, din partea ambelor jucătoare, Mertens a făcut diferența lovind cu 9 erori neforțate mai puțin (15, respectiv 24 ale Irinei Begu).

Irina Begu va pleca acasă cu un cec în valoare de $112,382, dar și cu un plus de 60 de puncte WTA, în condițiile în care în ediția 2021 a acestui turneu s-a oprit încă din primul tur.

Clasamentul WTA LIVE indică o urcare cu 8 locuri a Irinei Begu, după încheierea Openului Australian, până pe poziția 56, la 22 în spatele Soranei Cîrstea.

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a fost programată de organizatori pe cel mai important teren, „Rod Laver Arena”. Meciul cu Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 88 WTA) va fi ultimul al zilei, astfel că va începe în jurul orei 12:00, ora României.