AUSTRALIAN OPEN. Horia Tecău și Sania Mirza, în sferturile probei de dublu mixt

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și indiana Sania Mirza s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, în urma victoriei cu 6-2, 6-2 în fața cuplului Colin Fleming (Marea Britanie)/Anastasia Rodionova (Australia), după doar 50 de minute de joc.

20 ian. 2014, 12:29
AUSTRALIAN OPEN. Horia Tecău și Sania Mirza, în sferturile probei de dublu mixt

Tecău și Mirza, favoriții nr. 6 la Melbourne, și-au asigurat un cec de 15.500 dolari australieni, iar în sferturi vor înfrunta câștigătorii din meciul Max Mirnîi (Belarus)/Andrea Hlavackova (Cehia/N. 4) — Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan)/Julia Goerges (Germania).

Mirnîi este partenerul lui Horia de anul trecut la dublu, alături de care a câștigat trei titluri ATP, la București, s-Hertogenbosch și Beijing, jucând alte două finale, la Sydney și Delray Beach.

Tecău are în palmares un titlu la dublu mixt la Australian Open, în 2012, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. Horia Tecău a mai făcut pereche cu Sania Mirza la două turnee de Mare Șlem, anul trecut, pierzând în primul tur la US Open, după ce ajunseseră până în sferturi la Wimbledon. Și Mirza are două titluri la dublu mixt în palmares, în 2009 la Australian Open și în 2012 la Roland Garros, în ambele dăți alături de compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Victorie istorică pentru Simona Halep, la Australian Open! Constănţeanca s-a calificat în premieră în sferturi