Austria a interzis intrarea cetăţenilor italieni în ţară pentru a împiedica răspândirea coronavirusului

Austria a anunțat interzicerea intrării în țară a cetăţenilor italienilor, cu excepția celor care dețin un certificat medical care atestă că sunt sănătoşi, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 12:05
Austria a interzis intrarea cetăţenilor italieni în ţară pentru a împiedica răspândirea coronavirusului

După ce Guvernul italian a impus restricţii de călătorie în toată ţara, cancelarul Sebastian Kurz a declarat că cetăţenii din Austria care se întorc din Italia ar trebui să se auto-izoleze timp de două săptămâni, scrie BBC.

În prezent, Austria are 158 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Cancerarul austriac spune că deşi numărul cazurilor nu este încă mare, boala este una mortală şi trebuie impuse măsuri de protecţie. 

Citeşte şi: CONCEDIU MEDICAL în Italia. Cum pot obţine bani românii care sunt izolaţi de coronavirus

Astfel, cursurile au fost suspendate, iar evenimentele interioare care implică peste 100 de persoane și evenimentele în aer liber cu peste 500 au fost interzise. De asemenea, Austria a interzis zborurile directe către Coreea de Sud, Iran şi oraşele italiene Milano şi Bologna.

Austria și Italia împart o graniță în nordul Italiei, la Tirolul de Sud. În această zonă au fost închise toate centrele culturale și a fost restricționat accesul la baruri și cafenele la orele de vârf. De asemenea, operatorii de cazare și hoteluri turistice au convenit să amâne sezonul turistic de primăvară.

Citeşte şi: Marcel Vela: Cursele regulate cu autocarul înspre şi dinspre Italia, suspendate până pe 31 martie

Luni seară, premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat că toată Italia devine zonă protejată. Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.