Austria introduce controale la punctele de frontieră cu Italia, Slovenia şi Ungaria

Austria face planuri pentru introducerea de controale la un număr de 12 puncte de trecere suplimentare de la frontierele cu Italia, Slovenia și Ungaria pentru a putea gestiona afluxul de migranți, a afirmat marți ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner.

RomaniaTV.net
16 feb. 2016, 17:14
Austria introduce controale la punctele de frontieră cu Italia, Slovenia şi Ungaria

‘Vor exista diferite măsuri structurale’ care ar putea include garduri similare cu cele de 4 km lungime instalate la postul de trecere a frontierei în Slovenia de la Spielfeld. Măsurile care vor fi aplicate includ controale asupra persoanelor, autovehiculelor și trenurilor, a adăugat ea.

Ministrul de Interne a mai declarat că Austria va introduce cote pentru migranți pentru ore și zile, similare cu cele adoptate de Germania.

‘Vor exista cote zilnice sau pentru fiecare oră și imediat ce se va ajunge la acest număr ne vom opri’, a spus Johanna Mikl-Leitner, fără a preciza despre ce cote este vorba.

Citeşte şi Austria şi Slovenia selectează RIGUROS migranţii la graniţă

Imediat, poliția din Croația a anunțat că a trimis personal suplimentar pentru a întări frontiera cu Serbia, relatează Reuters. ‘Croația a trimis forțe suplimentare la frontieră și polițiști antirevoltă pentru a monitoriza zona de la și din apropierea frontierei cu Serbia’, se precizează într-un comunicat al poliției.

Peste 650.000 de migranți au trecut prin Croația din luna septembrie 2015 în drumul lor spre diferite state occidentale. ‘Șefii polițiilor din Austria, Slovenia, Croația, Serbia și Macedonia se vor întâlni la 18 februarie la Zagreb pentru a discuta situația și a identifica posibile soluții la criza migranților’, se mai menționează în textul citat.