Austriecii de la OMV și Petrom au ridicat prețurile. Care sunt tarifele pentru motorină și benzină, în data de 23 ianuarie 2023

Săptămâna 23-29 ianuarie a început în forță pentru benzinari. Austriecii de la OMV și Petrom, respectiv maghiarii de la Mol înregistrează cele mai mari prețuri la carburanți. 

23 ian. 2023, 08:36
Austriecii de la OMV și Petrom au ridicat prețurile. Care sunt tarifele pentru motorină și benzină, în data de 23 ianuarie 2023

După câteva luni în care prețurile la motorină și benzină au fost mai accesibile, față de „furtuna” de la începutul lui 2022, marile companii multinaționale au început să ridice tarifele.

Guvernul României, prin intermediul cabinetului Nicolae Ciucă, a eliminat plafonarea litrului de carburant cu 50 de bani, iar benzina se apropie de 7 lei, luni dimineața. De asemenea, litrul de motorină se apropie de 8 lei.

Aproape că de la o zi la alta s-au înregistrat creșteri de prețuri la carburanți, în ultima săptămână.

Astfel, luni, cea mai scumpă benzină standard se vinde în Capitală cu 6,59 lei/litru, la Mol și la OMV. Petrom vinde cu 6,50 lei. Cea mai ieftină benzină este la Lukoil, 6,43 lei/litru. Cea mai scumpă benzină premium se vinde la Mol, cu 7,24 lei/litru în București.

 

Care sunt prețurile benzinei, în data de 23 ianuarie 2023

 

Cea mai scumpă motorină premium o vinde Rompetrol, cu 7,75 lei/litru, urmată de Mol, cu 7,71 lei/litru și OMV, la același preț. Cea mai ieftină motorină standard o vând rușii de la Lukoil, cu 7,59 lei/litru. Tot rușii  de la Lukoil vând și cea mai ieftină motorină, cu 7,95 lei/litru, iar cea mai scumpă se găsește la Rompetrol, 8,25 lei/litru.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină. Doar două treimi din carburantul necesar se produce în cele trei rafinării din țară, iar restul se importă.

Petrom e lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.