Nicolae Ciucă: Investiţiile au contribuit cu 3,8% la creşterea PIB, iar consumul cu 2,5%

Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiţii, una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc.

17 ian. 2023, 14:27
Nicolae Ciucă: Investiţiile au contribuit cu 3,8% la creşterea PIB, iar consumul cu 2,5%

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirmă, într-o postare pe Facebook, că investiţiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat şi în creşterea economiei, subliniind că în trimestrul al treilea al anului trecut, investiţiile au contribuit cu 3,8% în creşterea PIB, iar consumulcu 2,5%. ” Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiţii este una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc”, conchide el.

Ciucă şi Ciolacu au găsit artificiul prin care să oblige OMV Petrom să plătească taxa de solidaritate
”Investiţiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat şi în creşterea economiei. Potrivit indicatorilor de profil, în trimestrul al treilea al anului trecut, investiţiile au contribuit cu 3,8% în creşterea PIB, iar consumul – cu 2,5%. Dincolo de aceste cifre, situaţia se poate observa mergând prin ţară şi privind cum construcţiile industriale, comerciale ori rezidenţiale au devenit un domeniu foarte vizibil, generator de locuri de muncă. La aceste investiţii private se adaugă cele guvernamentale şi fondurile europene, care aduc constant îmbunătăţiri infrastructurii publice din aproape orice domeniu, de la autostrăzi şi căi ferate, până la spitale şi şcoli”, scrie Ciucă pe Facebook.

El precizează că a venit momentul ca România să se comporte ca o ţară care îşi merită locul în organizaţii ale statelor cu economii avansate, precum UE sau OECD. ”Acum, investiţiile devin locomotiva creşterii economice, iar asta arată că România a devenit interesantă pentru investitorii internaţionali, care ne văd ca pe o piaţă performantă, profitabilă şi stabilă. Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiţii este una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc”, conchide Nicolae Ciucă.

Budăi: În anii 2020 – 2021, România era într-un clasament internaţional, ca nivel de sprijin pentru mediul economic în PIB, după Congo, cu 1,1%. Acum suntem la 6% din PIB sprijin real pentru mediul economic

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că în anii 2022 – 2021, România era într-un clasament internaţionalm ca nivel de sprijin pentru mediul economic în PIB, după Congo, cu 1,1%, precizând că în prezent este la 6% din PIB sprijin real pentru mediul economic.

Ce se întâmplă cu rotația premierilor din mai 2023. Marcel Ciolacu: „Nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, dar dacă nu se respectă acordul, aceea ar fi direcția” – EXCLUSIV
Marius Budăi a afirmat, marţi, la Prima News, că au fost create în plus faţă de ianuarie 2022 peste 100.000 de locuri de muncă. “Măsurile pe care le-am implementat pe parcursul anului 2022 încep să-şi producă efecte. Spuneam la începutul anului 2022 că ne dorim în primă fază să apărăm prin măsurile pe care le luăm la Ministerul Muncii locurile de muncă, să sprijinim mediul de afaceri pentru a-şi apăra locurile de muncă. Am reuşit acest lucru şi ulterior prin accesări de fonduri europene pentru aceste măsuri, cele două proiecte de final de an de 57 de milioane de euro, care sunt destinate, unul din ele strict pentru tineri. Am reuşit pe parcursul acestui an să avem peste 100.000 de locuri de muncă avans faţă de ianuarie 2022. Este genul de măsuri pe care trebuie să îl luăm în continuare şi să ţinem foarte mult cont şi de ceea ce se întâmplă din punct de vedere demografic, nu numai în România, ci în Uniunea Europeană şi chiar în lume. Trebuie să fim extrem de atenţi şi să fim proactivi, să nu stăm să reacţionăm când fenomenul se întâmplă”, a declarat ministrul Muncii.