Austriecii și nemții, cu ochii pe Frații Pavăl. Cei mai bogați români pregătesc o mega-investiție

Afacerile celor mai bogați dintre români continuă să prospere. Frații Pavăl, cunoscuți publicului larg drept „Frații Dedeman", pregătesc o investiție majoră în raza Bucureștiului. 

25 ian. 2023, 11:55
Austriecii și nemții, cu ochii pe Frații Pavăl. Cei mai bogați români pregătesc o mega-investiție

Antreprenorii români Dragoș și Adrian Pavăl au cumpărat în aprilie 2021 un teren de 7,1 hectare în zona Chitila, de la compania germană DB Schenker, divizia de logistică a gigantului Detsche Bahn.

200 de euro/metru pătrat ar fi plătit proprietarii Dedeman, pentru terenul „Vămii Chitila”, echivalentul a peste 15 milioane de euro, potrivit surselor Profit.

Pe terenul localizat aproape de mall-ul Colosseum se află 31 de construcții propuse spre demolare. În locul acestora va fi ridicat un nou magazin Dedeman.

„Beneficiarul (n.r. – Dedeman) dorește eliberarea terenului de construcții prin demolarea tuturor clădirilor de pe teren în vederea construirii în viitor a unui magazin pentru materiale de construcții, drumuri interioare și accese, platforme, parcaje, branșamente, rețele și lucrări tehnico-edilitare, panouri direcționale și publicitare, amenajare spații verzi și împrejmuire”, se arată în documentele analizate de sursa citată.

„Pe termen mediu nu vom da o altă destinație terenului respectiv întrucât clădirile sunt închiriate și, bineînțeles, vom respecta termenii contractelor.

Procesul de autorizare a demolării este unul de lungă durată, prin urmare este firesc să-l începem din timp”, au mai punctat reprezentanții companiei.

 

Demonstrație de forță pentru antreprenorii români

 

Compania a și promovat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția în acest loc, a unui magazin cu două etaje. Acesta va fi al doilea magazin Dedeman din Sectorul 1 și al optulea din București.

La nivel național, Dedeman are 59 de magazine răspândite în toate județele țării, cu excepția Teleorman și Giurgiu. Anul trecut au fost inaugurate două magazine: unul la Brașov și altul la Bârlad. Rețeaua de bricolaj mai beneficiază de cinci centre logistice, un parc auto propriu și are peste 12.800 de angajați. Dedeman a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei, de la circa 9 miliarde lei în anul precedent, cu un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020).

De curând, aceiași Frați Pavăl au fost implicați în cea mai importantă tranzacție din domeniul imobiliar, din România.

Cea mai importantă tranzacție a lui 2022 este și cea mai mare făcută vreodată de un român, în țara noastră. Frații Dedeman, celebrii proprietari ai retailerului de bricolaj, au cumpărat cu 377 de milioane de euro cele șapte clădiri de birouri deținute în București de investitorul austriac CA Immo – VEZI AICI MAI MULTE.

Un alt afacerist român care derulează afaceri importante, tot din zona Bacăului, este Dorinel Umbrărescu, cel poreclit „Voievodul Autostrăzii Moldovei” –  VEZI AICI MAI MULTE.