Autobuze ciocnite la Constanţa. Directorul RATC: A intrat unul în curul altuia

Două autobuze RATC în care se aflau pasageri au fost implicate într-un accident rutier, joi dimineaţă, în jurul orei 8.20, pe bulevardul Ferdinand, în imediata apropiere a Spitalului Municipal din Constanţa, potrivit cugetliber.ro. În urma impactului, o femeie a fost rănită uşor, fără a fi necesară spitalizarea sa.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 09:05
Autobuze ciocnite la Constanţa. Directorul RATC: A intrat unul în curul altuia

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă un echipaj al Ambulanţei şi Poliţia Rutieră.

„A fost un incident nu foarte grav. O persoană din maşină s-a lovit de un compostor. Este bine-mersi acasă, nu este o tragedie. Persoana a fost transportată la spital. Dar când vorbim de victime, deja parcă le vedem înşirate pe drum, cu SMURD-ul, cu ambulanţa. Că asta vrea televiziunea, vrea mult sânge. Sunt foarte multe autobuze în zonă, iar din neatenţie, un autobuz a intrat în curul altuia„, a declarat, destul de nervos, pentru România TV, Dumitru Coiciu, directorul RATC.

Cât priveşte soarta şoferului vinovat de accident, acesta îşi va pierde locul de muncă. „Şoferul va fi dat afară, o să-l omorâm, ce să-i facem! Oricum o să-l dau afară. Se va face o anchetă, este vorba de neatenţia lui şi va sancţionat”, a mai spus Dumitru Coiciu.

„Unul dintre autobuze l-a lovit din spate pe celălalte, cauza fiind nerespectarea distanţei în mers”, a precizat  şi purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, Cristina Vasile, citat de Mediafax.

O femeie în vârstă de 45 de ani aflată în autobuzul lovit din spate a fost rănită uşor, după ce a căzut în urma impactului. Aceasta a suferit mai multe escoriaţii, dar pentru că acuza şi dureri de cap a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde după ce i-au fost făcute investigaţii a fost lăsată să plece acasă.

Unul dintre autobuzele implicate în accident a fost retras la depou, unde va fi expertizat tehnic, iar celălalt şi-a putut continua cursa.

La momentul accidentului, în cele două autobuze se aflau câteva zeci de pasageri.

Regia de Transport în Comun Constanţa a declanşat şi ea o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.