Autobuzele din Bucuresti, pline de pasageri, dupa ce STB a redus numarul curselor cu un sfert

România se confruntă cu pandamia de coronavirus care a ucis deja 8 persoane și a infectat alte 576. Cu toate acestea, zeci de pasageri se înghesuiesc în autobuzele din București, mai exact pe linia 304, conform G4Media.ro. 

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 08:50

Într-un singur autobuz al liniei 304,care face legătura între Piața Preșei Libere și Străulești, în plină pandemie de coronavirus, au fost surprinși aproximativ 50 de persoane care se înghesuiau fără a păstra distanța socială de minimum un metru. Situația a avut loc în această dimineață în jurul orei 06:00.

Șoferii STB au fost consultați de G4Media.ro și au povestit cum majoritatea autobuzelor care operează pe linia 305 au fost pline de pasageri. Șoferii se tem pentru atât pentru sănătatea lor, cât și pentru faptul că, fără să vrea, contribuie la răspândirea coronavirusului. 

Citește și: Gabriela Firea, noi măsuri luate împotriva coronavirusului: Redimensionăm parcul auto al STB

 „Vă sesizez faptul ca cei din conducere au luat decizia ca de azi sa diminueze parcul circulant. În acest context a crescut numărul de pasageri din autobuze. Practic sunt ocupate toate locurile pe scaun și în picioare. Am ajuns sa circulam cu zeci de călători care nu respecta distanta sociala. Atât eu cât și alți colegi ne temem pentru viata și sănătatea noastră. Lucram fără a putea sa ne protejam. Nu avem sursa de apa sa ne spălăm pe mâini la capăt de linie, iar wc-urile sunt pline de microbi. Vă rugăm să ne ajutați”, a declarat pentru G4Media.ro O. M., șofer STB.

STB a redus parcul auto cu 25%, în contextul în care România se confruntă cu pandemia de coronavirus.

„Liniile de transport în comun din București vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 25 la sută, începând de luni, 23 martie 2020. Astfel, nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, chiar dacă numărul vehiculelor va fi mai mic. STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea. Noul program, cu orarul de trecere prin stații, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoSTB. Totodată, STB SA continuă procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai. STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități”, se arăta în comunicatul STB.

SURSĂ FOTO: G4Media