Autocar cu 40 de persoane răsturnat în Vaslui. A fost activat planul roșu de intervenție

Un autocar în care se aflau 40 de persoane s-a răsturnat duminică în zona Stâna Costești, pe DN 24. Autocarul s-a răsturnat pe o parte, blocând o bandă a drumului european 581, Vaslui-Bârlad. Din cauza numărului mare de persoane implicate, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

26 nov. 2023, 13:38
Autocar cu 40 de persoane răsturnat în Vaslui. A fost activat planul roșu de intervenție

Autorităţile din Vaslui au activat Planul Roşu de intervenţie după ce un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat, duminică, pe drumul E 581, în localitatea Sârbi.

„Accidentul rutier s-a produs în zona Sârbi, unde s-a răsturnat autocarul cu 40 de pasageri, trei dintre ei având traumatisme craniene. A fost instituit Planul Roșu de intervenție. Au plecat spre zona Sârbi patru echipaje EPA, un echipaj TIM B2 și un ATPVM. Au fost trimise și trei ambulanțe SAJ B2”, a menționat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Citește și: Autocar cu 40 de pasageri, răsturnat în Ialomiţa. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Toate cele 40 de persoane au ieşit din autobuz, iar șase dintre acestea, conştiente, au primit asistenţă medicală, a transmis ISU Vaslui. Victimele au suferit traumatisme cranio-cerebrale.

Citește și: Alertă COD ROȘU de viscol și ninsori puternice în mai multe județe. Circulație oprită pe Autostrada Soarelui, pe A4, pe Podul Brăila și alte drumuri naționale

judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod portocaliu, fenomenele prognozate incluzând ninsori şi viscol, însoţite de intensificări ale vântului cu rafale de 85-90 km/h şi scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. Avertizarea a fost emisă pentru ziua de 26.11.2023, intervalul orar 2.00 – 16.00.