Autocar cu români, răsturnat pe autostradă. Scene dramatice: răniţii au fost duşi la spital cu elicopterul VIDEO

Un autocar cu 52 de pasageri, toţi români, s-a răsturnat, luni, pe autostrada A13 din Italia, lângă Padova Est. În urma accidentului mai multe persoane au fost rănite, două fiind transportate la spital cu elicopterul.
Filip Stan
16 ian. 2023, 18:02
Autocar cu români, răsturnat pe autostradă. Scene dramatice: răniţii au fost duşi la spital cu elicopterul VIDEO
Autocar cu români, răsturnat pe autostradă. Scene dramatice: răniţii au fost duşi la spital cu elicopterul

Autocar cu români, răsturnat pe autostradă. În autocar se aflau 52 de pasageri, adulți și copii de naționalitate română, scrie presa din Italia. Conform ultimelor informaţii, 22 de persoane au fost transportate la spital, dintre care una este în stare gravă.

Citeşte şi: Tragedie în Ialomița. Doi morți și trei răniți în urma unui accident grav între un autocar și un autoturism

Accidentul a avut loc pe șoseaua de legătură între autostrada A13 Bologna-Padova cu A4 Torino-Trieste. Autocarul a plecat de la Palermo în cursul serii trecute, dar avea pasageri și din Roma. La fața locului au sosit ambulanțe din Veneția și Padova, precum și voluntarii de serviciu. Au fost prezenți, de asemenea, pompierii și Poliția rutieră, precum și personalul Autostrade per l’Italia.

Citeşte şi: Accident teribil în Vâlcea între o cisternă cu sodă caustică și o autoutilitară. Au fost afectate rețelele electrice

Comandantul poliţiei rutiere, Gianfranco Marturano, a declarat că urmează să fie clarificate cauzele accidentului, conform ilgazzettino.it. Acesta a precizat că autocarul spre îndrepta spre Veneţia, iar pe rampa de accelerare pentru a reveni pe autostradă, şoferul a pierdut controlul autovehicului. Şoferul a fost testat penru consumul de alcool, iar testul a fost negativ. „Pe acea porţiune de drum viteza permisă este de 40 km/h aşa că mergem să verificăm viteza pe care o avea şi motivul pentru care a ratat complet manevra. Vom verifica, de asemenea, timpii de conducere şi de odihnă. Chiar ar fi putut fi mult mai rău”, a spus Gianfranco Marturano.

Reacţia MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României în Republica Italiană și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media, cu privire la un accident rutier care a avut loc pe 16 ianuarie 2023, în Republica Italiană, pe autostrada A13, în dreptul orașului Padova, în care a fost implicat un autocar la bordul căruia se aflau 56 de cetățeni români, cu destinația România.

În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene, în regim de urgență, pentru a obține informații referitoare la cetățenia, identitatea, starea de sănătate a victimelor, precum și la circumstanțele producerii accidentului rutier.

Totodată, un reprezentant al Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la Padova și se află în contact cu autoritățile competente (poliție, spitale etc.), în vederea obținerii unor detalii suplimentare despre accident și pentru a acorda asistența consulară specifică în astfel de situații.

Potrivit informațiilor preliminare, obținute de reprezentanții oficiului consular, MAE informează că 7 cetățeni români (3 minori și 4 adulți) sunt răniți, fără a le fi pusă viața în pericol, și au fost transportați de urgență la unități spitalicești din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Ancheta autorităților italiene competente cu privire la circumstanțele producerii acestui incident este în desfășurare.

De asemenea, MAE precizează că, din informațiile disponibile la nivelul oficiului consular, firma de transport proprietară a autocarului implicat în accident va asigura preluarea celorlalți pasageri și transportul acestora în România.

Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, conform competențelor legale.

MAE informează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Consulatului General al Românieila Trieste: +39 340 8821688.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!