Autocarele nu mai circulă pe DN 7 şi DN 69 din Arad. Pasagerii sunt cazaţi în internate

Autorităţile arădene au impus, luni seară, restricţii de circulaţie pentru autocare pe drumurile naţionale din Arad spre judeţele Timiş şi Hunedoara, pentru a se evita înzăpezirea acestora, călătorii fiind cazaţi în internate şcolare, cum este cazul a 50 de pasageri ai unui autocar.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 19:17
Autocarele nu mai circulă pe DN 7 şi DN 69 din Arad. Pasagerii sunt cazaţi în internate

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Arad, reprezentanţii Comandamentului de iarnă au luat decizia de a restricţiona deplasarea autocarelor pe drumurile naţionale din judeţul Arad care duc spre sudul ţării, respectiv DN 7 spre Hunedoara şi DN 69 spre Timiş, transmite Mediafax.

„Am luat această hotărâre la solicitarea prefecturilor din judeţele Timiş şi Hunedoara, unde traficul este vizibil îngreunat de autovehiculele de dimensiuni mari. Deşi judeţul Arad nu are probleme legate de circulaţia pe drumurile naţionale sau judeţene, s-a luat această decize pentru că semnalele din ţară arată că se circulă extrem de greu spre sudul României”, se arată în comunicat.

Prefectura Arad anunţă că s-a luat legătura cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a se identifica internatele unde pot fi cazate persoanele aflate în autocare sau în tiruri, astfel încât pasagerii blocaţi să primească mâncare şi ceaiuri de de la Crucea Roşie Arad.

„Am avut în această seară (luni seară – n.r.) un autocar cu 50 de persoane care se îndrepta spre Ploieşti şi pe care l-am oprit în Arad. I-am cazat pe toţi cei din autocar într-un internat în municipiu. Fac apel la toţi cei care sunt rugaţi să staţioneze în Arad să înţeleagă că este spre bine lor, drumurile spre sudul ţării fiind practic imposibil de parcurs cu maşini mari”, afirmă, în comunicat, prefectul de Arad, Călin Bibarţ.

Restricţia va rămâne valabilă „până când condiţiile meteo din judeţele vecine vor permite tranzitarea acestora”.


loading...