Autocarul înzăpezit în Bulgaria a ajuns în România

Un autocar, care efectuează curse regulate între Constanţa şi Istanbul, se întorcea în România, marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30 şi a rămas înzăpezit în plin câmp la aproximativ 200 de metri de frontiera cu România. După aproape şapte ore, autorităţile au reuşit să deszăpezească drumul, astfel încât autocarul a ajuns în Vama Veche.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 08:53
Autocarul înzăpezit în Bulgaria a ajuns în România

UPDATE, ora 11.08: Autocarul a reuşit să ajungă la graniţă după ce un utilaj sosit din România a curăţat drumul.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă Constanţa, la ora 11.00 autocarul sosise în siguranţă la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, iar operaţiunile de trecere a frontierei sunt urgentate, pentru reducerea timpilor de staţionare fiind suplimentate efectivele de control.

Autocarul, care face curse între Turcia şi România, a rămas înzăpezit, marţi dimineaţă, în jurul orei 04.30, la aproximativ 200 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.

În autocar se aflau 19 cetăţeni români, dintre care 16 turişti şi trei însoţitori de bord. Nu se aflau copii, în schimb erau câteva persoane în vârstă, dar care din fericire nu prezentau probleme de sănătate majore.

„În jurul orei 7.30 o wolă a Primăriei Limanu a tranzitat punctul de trecere al frontierei Vama Veche şi a început să acţioneze pentru deblocarea drumului ajungând în apropierea acestui autocarului, urmând ca această maşină sa însoţească autocarul şi la drumul de întoarcere pentru că în zonă este un viscol cumplit, este câmp deschis şi zăpada este aşternută foarte repede pe carosabil”, a declarat Marius Niculescu putător de cuvânt Poliţia de Frontieră Constanţa.